Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: BEC a admis contestaţia USR - Sloganul 'O Românie fără hoţie' este legal/ DOCUMENT

bec hotarare

Biroul Electoral Central a admis duminică, 15 noiembrie, contestaţia Alianţei USR-PLUS împotriva Hotărârii Biroului Electoral Judeţean Dâmboviţa prin care s-a interzis folosirea sloganului "O Românie fără hoţie", pe motiv că ar fi discriminatoriu.

În primul rând, BEC a constatat că Biroul Electoral Judeţean şi-a depăşit competenţele legale, pronunţându-se asupra unor aspecte neinvocate de petent (PSD).

BEC mai constată că sloganul "O Românie fără hoţie" reprezintă doar un îndemn la respectarea legii şi, astfel, o manifestare cu bună-credinţă a libertăţii de exprimare.

"Analizând conţinutul sloganului contestat In speţă, se constată că nu se poate vorbi nici de o încălcare a Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, întrucât acesta nu vizează transmiterea de informaţii şi mesaje cu caracter discriminator şi defăimător cu privire la candidaţi participanţi la campania electorală, de natură a prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine a acestora. De asemenea, Biroul Electoral Central apreciază că sloganul contestat nu afectează integritatea şi eficacitatea procedurii electorale", precizează BEC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.