Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai controversată deputată USR şi-a anunţat DEMISIA din partid

obiectivbr.ro
oana bizgan

Grupul USR de la Camera Deputaţilor rămâne fără un om, după ce deputata Oana Bîzgan a anunţat că şi-a dat demisia şi că va activa ca deputat independent.

Bîzgan a precizat că este o decizie personală, că va continua că colaboreze cu USR, însă nu a dorit să facă publice motivele demisiei.

"Azi am luat decizia să continui ca şi deputat independent (…) Voi continua să colaborez cu USR. Nu am negociat, nu negociez şi nu voi negocia cu niciun partid existent poziţia aceasta şi rămân fidelă principiilor fondatoare ale USR (...) Motivul este unul personal", a declarat Oana Bîzgan, potrivit news.ro.

Ea a precizat că doreşte să îşi ducă la final mandatul de parlamentar în ce mai eficient mod şi consideră că doar prin demisia din USR va putea face acest lucru. Întrebată dacă se alătură unui eventual proiect politic nou al lui Nicuşor Dan, Bîzgan a spus că momentan nu.. "Nu mă gândesc momentan la un proiect nou, ci la toate proiectele pe care le-am demarat privind egalitatea de şanse şi drepturile femeii în România, pe care vreau să le duc la bun sfârşit", a precizat Oana Bîzgan.

Bîzgan este al treilea parlamentar care părăseşte USR, după deputaţii Manuel Costescu şi Nicuşor Dan.

Citește și: SURSE - Se joacă tare între Iohannis și PSD: președintele, solicitare către serviciile secrete

Oana Bîzgan s-a aflat recent în centrul unui scandal în partid. Aceasta este președinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaților. Pe 12 septembrie, comisia condusă de Bîzgan avea programată o ședință cu trei proiecte de lege pe ordinea de zi, un proiect inițiat de Guvern, unul inițiat de Liviu Dragnea și unul inițiat de un alt deputat PSD. Doar că, potrivit unor surse, ședința nu s-a mai ținut. Cu toate acestea, după 12 septembrie, s-au strâns semnături de la membrii comisiei pentru a se consemna oficial că ședința a avut loc și s-au dat avize pozitive pentru toate cele trei proiecte.

Din Comisia pentru egalitatea de şanse mai face parte și deputatul USR Iulian Bulai, care nu a fost de acord cu modul de lucru al colegei Bîzgan și chiar a ridicat problema în interiorul partidului.

Oana Bîzgan făcea parte anul trecut din Consiliile de Administrație ale SALROM, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) și Daewoo-Mangalia Heavy Industries, două dintre acestea (n.r. – SALROM şi Daewoo-Mangalia Heavy Industries) fiind luate chiar de la Ministerul Economiei, acolo unde a ocupat funcția de consilier ministerial pentru Costin Borc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.