Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Cererea DNA în cazul fostului ministru al Sănătăţii, la senatorii jurişti. Drum lung până la vot

Inquam Photos / Octav Ganea
Bodog Burcea

Comisia juridică a Senatului se va întruni săptămâna viitoare, luni sau marţi, în şedinţă pentru a discuta preliminar solicitarea Parchetului General în cazul senatorului Florian Bodog, a declarat preşedintele comisiei, Robert Cazanciuc.

"Astăzi (luni - n.r.) am fost invitat la Biroul permanent pentru a da câteva explicaţii tehnice cu privire la această procedură. La finalul sesiunii parlamentare, Biroul permanent a stabilit un program de lucru pentru comisiile permanente, Comisia juridică are program de lucru în ultima săptămână din luna august. Regulamentul Senatului spune destul de clar că în aceste situaţii Biroul permanent trebuie să fixeze un termen de 5 zile pentru Comisia juridică pentru a prezenta o primă evaluare preliminară a dosarului. De aceea, Biroul permanent a hotărât astăzi nu numai transmiterea sesizării la Comisia juridică, dar şi un program de lucru suplimentar pentru Comisia juridică pentru săptămâna viitoare. Termenul de 5 zile curge din momentul în care Comisia juridică este sesizată, astăzi sau mâine, şi el se împlineşte luni sau marţi. Luni sau marţi voi convoca Comisia juridică în şedinţă, dar, începând de astăzi sau mâine, în funcţie de cum vor trimite dosarul la noi, membrii Comisiei juridice vor avea acces la dosar pentru a putea face această evaluare preliminară. În prima şedinţă a comisiei, noi va trebui să propunem Biroului permanent un termen pentru această procedură, de studiere a dosarului, de audiere obligatorie a senatorului, de formulare de apărări, obiecţiuni, tot ce este procedural în această situaţie", a explicat luni Robert Cazanciuc, la Senat, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă raportul preliminar va cuprinde şi audierea fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, el a precizat: "Nu, raportul preliminar cuprinde doar opinia membrilor Comisiei juridice cu privire la intervalul de timp necesar pentru a încheia toată procedura, de studiu pentru fiecare membru al comisiei, de audiere a senatorului, de eventuale formulări de apărări în acest interval. Ulterior, Biroul permanent va stabili un termen pentru Comisia juridică pentru raportul final". 

Cazanciuc a adăugat că senatorul Bodog va avea acces la dosar după ce se vor întruni membrii Comisiei juridice, "probabil, de luni încolo". 

"Până luni, membrii Comisiei juridice vor studia dosarul, vor stabili asupra intervalului de timp necesar în funcţie de complexitate şi de luni încolo va putea şi domnul Bodog să vină să studieze dosarul. (...) Lucrurile se mişcă, să spunem, într-un ritm destul de procedural, acum, o să vedem de săptămâna viitoare încolo când se va întruni Biroul permanent şi ce termen va stabili pentru Comisia juridică, pentru raportul final", a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.