Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ CJSU a decis ca Iașiul să intre în SCENARIUL ROȘU

Forbes.ro
covid-19 carantina izolare restrictii coronavirus

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Iaşi a decis ca începând de sâmbătă municipiul Iaşi să intre în scenariul roşu, întrucât incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 a este mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori, anunță AGERPRES.

Prefectul Marian Grigoraş a informat prin intermediul unui comunicat de presă că decizia a fost luată în şedinţa de vineri a CJSU Iaşi.

De asemenea, s-a dispus intrarea în scenariul roşu şi a comunelor Aroneanu, cu incidenţă de 3,19 la mie, şi Tomeşti, cu 3,13 la mie.

"Având în vedere că în municipiul Iaşi rata incidenţei cumulată a cazurilor de SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este de 3,16 cazuri la 1.000 la mia de locuitori se dispune instituirea unor restricţii, conform prevederilor legale, începând ziua de mâine, 20 martie, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu ora 00,00", se menţionează într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

De asemenea, în cele două săptămâni este interzisă organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte; este interzisă organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in dar şi organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, se va desfăşura doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Aceste măsuri sunt valabile pentru perioada 20 martie - 2 aprilie, urmând apoi să fie reevaluate.

Privitor la şcoli, grădiniţele şi clasele primare continuă să funcţioneze, scenariul roşu modificând doar activitatea claselor a VIII-a şi a XII-a, care vor funcţiona în sistem hibrid, jumătate prezenţi fizic, jumătate online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.