Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Continuă epopeea legilor Justiţiei: Camera Deputaţilor a adoptat pentru a treia oară modificarea statutului magistraţilor

Inquam Photos / Octav Ganea
parlament vot maini mana

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, 16 mai, modificările la Legea 303/2004 privind Statutul magistraţilor, cu 11 voturi "pentru" şi patru "împotrivă". Actul normativ este adoptat a treia oară, după două decizii de neconstituţionalitate ale CCR. Au fost 181 de voturi "pentru" şi 74 de voturi "împotrivă".

Vezi şi: Toți utilizatorii de telefoane cu Android sunt vizați: Anunț major făcut de Google despre o nouă funcție

Principalul amendament propus de PSD şi adoptat vizează alineatul (3) al art. 96 din Legea 303 privind eroarea judiciară, cu următorul conţinut: "Alineatul (3) al articolului 96 privind eroarea judiciară se modifică şi va avea următorul cuprins: (3) Există eroare judiciară atunci când: a) S-a dispus în cadrul procesului efectuarea de acte procesuale cu încălcarea flagrantă a dispoziţiilor legale de drept material şi procesual, prin care au fost încălcate grav drepturile, libertăţile şi interesele legitime ale persoanei, producându-se o vătămare care nu a putut fi remediată printr-o cale de atac ordinară sau extraordinară; b) S-a pronunţat o hotărâre judecătorească definitivă în mod vădit şi indubitabil contrară legii sau situaţiei de fapt care rezultă din probele administrate în cauză, precum şi atunci când, prin încălcarea clară şi incontestabilă a situaţiei de fapt sau a normelor juridice aplicabile, au fost afectate drepturile, libertăţile şi interesele legitime ale persoanei, vătămare care nu a putut fi remediată printr-o cale de atac ordinară sau extraordinară". 

Un alt amendament al social-democraţilor se referă la modificarea alineatului (4) din art. 96: "Prin Codul de procedură civilă şi Codul de procedură penală, precum şi prin alte legi speciale, pot fi reglementate ipoteze specifice în care exista eroare judiciară".

Legea merge la Senat, cameră decizională. Opoziţia a ameninţat că va ataca din nou la CCR legea.

Vezi şi: Beneficii mai puțin cunoscute ale uleiului de măsline: Tratamente pentru trei afecțiuni .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.