Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: CSM a decis amânarea concursului de definitivat în magistratură, în contextul pandemiei de coronavirus

BN breaking news justitie

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în şedinţa de joi, 12 martie, amânarea susţinerii examenului de definitivat în magistratură, în contextul pandemiei de coronavirus. Examenul era programat pentru zilele de 14 şi 15 martie, însă acesta va fi reprogramat după data de 4 mai 2020.

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât amânarea susţinerii examenului de capacitate, sesiunea decembrie 2019-aprilie 2020, ulterior datei de 04.05.2020, urmând ca prima probă să fie anunţată într-un termen rezonabil", a decis plenul CSM în unanimitate.

Tot în unanimittae a fost luată şi decizia de amânare a susţinerii concursului de admitere la Şcoala Naţională de Grefieri (programat iniţial pentru 26 aprilie 2020), ulterior datei de 04.05.2020, urmând ca data susţinerii concursului să fie anunţată într-un termen rezonabil.

Potrivit art. 25 din Legea 303/2004, "(1)După încheierea perioadei de stagiu, judecătorii şi procurorii stagiari sunt obligaţi să se prezinte la examenul de capacitate. În cazul în care judecătorul stagiar sau procurorul stagiar este respins la examenul de capacitate, el este obligat să se prezinte la sesiunea următoare."

Articolul 26 prevede că "(1)Examenul de capacitate constă în susţinerea unei probe scrise şi a unei probe orale, respectiv evaluarea mapei de stagiu, fiecare având ponderi egale în media finală."

Potrivit art. 27, "(1) Data, locul şi modul de desfăşurare a examenului de capacitate se publică în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, precum şi pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii şi pe cea a Institutului Naţional al Magistraturii şi se comunică instanţelor judecătoreşti şi parchetelor de pe lângă acestea, cu cel puţin 90 de zile înainte de data stabilită pentru examenul de capacitate."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.