Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Cutremur de magnitudine în Covasna - UPDATE Seismologii au revizuit și magnitudinea, dar și locul cutremurului

facebook.com
cutremur seism

UPDATE

Magnitudinea cutremurului produs vineri seara, la ora locală 20:31, în judeţul Buzău, a fost revizuită, de la 4 la 4,2, potrivit datelor publicate pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

De asemenea, a fost revizuită şi adâncimea la care s-a produs seismul, respectiv 132 de kilometri.

Conform noilor date revizuite manual, cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 68 km est de Braşov, 73 km nord-est de Ploieşti, 120 km sud de Bacău, 121 km vest de Brăila, 123 km vest de Galaţi, 125 km nord de Bucureşti, 147 km nord-est de Piteşti şi 183 km est de Sibiu.

Iniţial, INCDFP anunţase pe site că un seism cu magnitudinea 4,3 s-a produs în zona Transilvaniei, judeţul Covasna, iar ulterior a revizuit la 4 magnitudinea cutremurului şi a modificat zona în care s-a produs, respectiv zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

UPDATE

Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a fost înregistrat la ora 20.31 în zona seismică Vrancea, județul Buzău.

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 140 de kilometri.

Seismul s-a produs în apropierea oraşelor: 64km E de Brașov, 76km NE de Ploiești, 116km S de Bacău, 126km V de Brăila, 127km V de Galați, 129km N de București, 146km NE de Pitești, 179km E de Sibiu, 194km N de Ruse, 198km SV de Iași.

UPDATE

Revizuind informaţiile, specialiştii au precizat că seismul a avut magnitudinea de 4 şi s-a produs în Zona Seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Știrea inițială

Un cutremur cu magnitudinea de 4,3 grade pe scara Richter s-a înregistrat, vineri seară, datele iniţiale arătând că seismul a avut loc în judeţul Covasna.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.