Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ Dan Barna a anunțat CE îi va CERE USR lui Ludovic Orban pentru a susține Guvernul

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dan Barna

Dan Barna a anunțat că îi va solicita premierului desemnat Ludovic Orban o listă cu echipa guvernamentală a noului Cabinet. Liderul USR a adăugat că marți va discuta cu președintele PNL despre alternativele pe care le va prezenta acesta, având în vedere că nu mai există majoritate parlamentară, conform Mediafax.

Citește și:  Decizie de ULTIMĂ ORĂ - Când va fi supus la vot proiectul pentru desființarea SIIJ

„Sunt mai multe variante, asumarea răspunderii pe niște proiecte de lege (...), mai sunt elemente legate de Secția Specială, legate de legile justiției, chestiunea cu pensionarea anticipată a magistraților. Am văzut ieri că nu există majoritate, astăzi vom discuta concret despre ce alternative va prezenta premierul. De asemenea, am vrea să vedem și voi solicita premierului o listă a Cabinetului la care s-a gândit”, a declarat Dan Barna, marți, la RFI.

Președintele USR a adăugat că, în cazul în care Ludovic Orban își asumă răspunderea pentru „Fără Penali”, alegerea primarilor în două tururi și abrogarea recursului compensator, atunci va susține fără probleme noul Executiv.

„Este unul din scenariile foarte posibile. Dacă premierul își asumă răspunderea, avem o garanție că într-adevăr PNL intenționează cu adevărat să meargă în această direcție a reformelor și asta o să susținem fără nici un fel de problemă”, a explicat Barna.

Biroul permanent al Camerei Deputaților a respins introducerea pe ordinea de zi a plenului de luni a proiectelor privind alegerea primarilor în două tururi, inițiativa legislativă „Fără penali”, precum și abrogarea recursului compensatoriu, solicitare formulată de către PNL.

Ulterior deciziei conducerii Camerei, Ludovic Orban a afirmat că formarea majorității parlamentare este necesară pentru învestirea guvernului, iar formarea acesteia pentru adoptarea unor proiecte legislative, nu ține de PNL, deoarece fiecare partid decide ce poziție are.

USR urmează să aibă o nouă rundă de negocieri cu Ludovic Orban, marți, la ora 15.00, la Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.