Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Decizia luată de BEC, la solicitarea MAE, cu privire la secțiile de votare din Diaspora

stiripesurse.ro
BEC referendum biroul electoral central

Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat, luni, la solicitarea MAE, o decizie care stabilește procedura de înlocuire în secțiile de votare din Diaspora a președinților și locțiitorilor biroului electorale. Există și posibilitatea înlocuirii membrilor din birourile electorale propuși de partide.

„În vederea desfășurării în bune condiții a votului pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale în străinătate, Biroul Electoral Central a adoptat, la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, o decizie care vizează gestionarea eficientă a procesului de vot în străinătate, inclusiv în cazul unui flux ridicat de alegători”, au transmis reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă remis, luni, MEDIAFAX.

Potrivit deciziei BEC luată vineri, este stabilită „procedura de înlocuire a președinților și locțiitorilor birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate, la propunerea șefilor misiunilor diplomatice și oficiilor consulare, cât și posibilitatea înlocuirii membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate propuși de partidele politice sau de șefii misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare. În contextul în care procesul de vot are loc pe durata a trei zile, propunerea MAE a avut în vedere identificarea unei soluții care să permită asigurarea unui număr optim de membri în cadrul birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate”, mai spune sursa citată.

România confundată din nou cu Ungaria: Gafa de proporții a unui înalt oficial suedez

MAE reamintește că votul pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale în cadrul celor 835 de secții organizate în străinătate se desfășoară pe parcursul a trei zile: vineri, 22 noiembrie 2019, în intervalul orar 12.00 – 21.00, și sâmbătă (23 noiembrie) și duminică (24 noiembrie) în intervalul orar 07.00 – 21.00.

De asemenea, instituția recomandă cetățenilor aflați în străinătate ca, pe durata celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, să se prezenti la vot pe durata celor trei zile (vineri, sâmbătă și duminică) pentru a evita aglomerarea în ultima zi.

Al doilea tur de scrutin va fi între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Potrivit rezultatelor finale prezentate joi de Biroul Electoral Central (BEC) a obținut, în primul tur al alegerilor, 37,82%, Viorica Dăncilă - a avut 22,26%, iar Dan Barna - 15,02%.

Votarea în țară are loc duminică, iar în Diaspora se va desfășura de pe 22 până pe 24 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.