Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: DNA face percheziții la companiile din domeniul energetic

alba 24
marius voineag

DNA face percheziţii la companii din domeniul energetic. Într-un interviu pentru Aleph News, procurorul - şef DNA, Marius Voineag, a declarat că DNA se va axa şi pe investigarea potenţialelor fapte de corupţie din sectorul energetic în perioada următoare.

„În zona de energie se învârt sume mari de bani şi eu cred că DNA trebuie să fie prezentă”, a declarat Voineag.

Şeful DNA, Marius Voineag, despre domeniile de interes pentru DNA: „Am intrat pe zona de spitale, avem un focus pe zona de vămi. Avem în interes şi zona de energie şi de mediu. Există corupţie şi în mediul privat. (...) DNA este pe o uşoară creştere de încredere în rândul populaţiei”, a declarat procurorul - şef al DNA, Marius Voineag, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News, moderată de jurnalista Sorina Matei, relatează Mediafax.

„DNA nu se poate ocupa de tot, dar trebuie să fie prezentă acolo unde sunt fenomene de corupţie. Pentru asta, noi trebuie să intervenim, aici este rolul nostru. Este clar că nu poate fi eradicată corupţia din nicio ţară, indiferent ce ţară. Cine o vinde, este clar că n-are o doză de realism. Noi am încercat să fim prezenţi: am intrat pe zona de spitale, avem un focus pe zona de vămi – într-adevăr, însă lucrurile se desfăşoară mult mai greu în 2024.

În prezent, sofisticarea celor care săvârşesc infracţiuni de tipul acesta a crescut, s-a dus la un alt nivel. De multe ori chestiunile acestea durează, ţin uneori de un aleatoriu...(...) Avem o şansă în momentul de faţă, pentru că suntem pe o uşoară creştere de încredere în ceea ce priveşte populaţia şi au început să vină oamenii către noi cu deschidere, cu informaţii pe care le preluăm direct... În acelaşi timp, avem câteva dosare pe care le-am trimis în judecată, cum a fost cel cu ASSMB, care a fost un dosar foarte reuşit şi de la care noi avem aşteptări şi în ceea ce priveşte validarea în faţa instanţei”, a declarat procurorul - şef al DNA, Marius Voineag, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.