Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Dragoș Tudorache, noul ministru de Interne

Inquam Photos / Octav Ganea
dragos tudorache Inquam Photos

Așa cum stiripesurse.ro anunța săptămâna trecută, noul ministru de Interne este Dragoș Tudorache, actual șef al Cancelariei prim-ministrului. Anunțul a fost făcut de premierul Cioloș, marți dimineața, într-o conferință de presă.

Premierul Cioloș a precizat că, deși a luat în calcul varianta unui interimat, până la urmă a preferat să desemneze un ministru „definitiv” pentru cele patru luni rămase actualului Guvern.

„Îi mulţumesc domnului ministru Tobă pentru activitatea de la minister. Sper să-şi clarifice problemele de la DNA și cu plagiatul cât mai repede. Dată fiind situaţia, am analizat în primă fază şi un interimat. Am hotărît să nu merg cu un interimat, este un minister important Un interimat ar prelungi starea de incertitudine. Merg cu o propunere definitivă, cu un civil. N-am avut prea mult de ales, e greu să convingi pe cineva din afară să vină pentru 4 luni la un minister greu. Am decis să-l propun pe Dragoş Tudorache, şeful de Cancelarie”, a declarat Cioloș.

Vezi și: Victor Ponta, invitat în partidul lui Marine Le Pen

Tudorache l-a asigurat pe Cioloș că nu va candida la alegerile parlamentare, premierul ținând să combată speculațiile cu privire la o apropiere a noului ministru de PNL și un eventual efect al acestei situații asupra organizării alegerilor. Tudorache este venit în Guvern pe filiera PNL (ex-PDL), fiind suspectat că a fost omul care a luptat împotriva lui Tobă, văzut ca un apropiat al PSD.

La Cancelarie, în locul lui Tudorache, Cioloș l-a propus pe Paul Gheorghiu, care este şeful său de cabinet. „Trimit azi propunerile domnului preşedinte şi probabil în cursul zilei de mâine va depune jurământul”, a mai precizat Cioloș.

Vezi și: Tehnocrații joacă în reeditarea episodului 'Ponta - prezervativul pensiilor'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.