Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - Fost consilier de stat, audiat la DNA în dosarul TelDrum: 'Am fost chemat în calitate de martor'

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE: Răzvan Murgeanu, fost consilier de stat, a afirmat vineri că a fost chemat la DNA în calitate de martor în dosarul Tel Drum, fiind întrebat de anchetatori despre întâlnirea pe care a avut-o cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, într-o benzinărie din localitatea Bolintin, în anul 2011. 

"Am fost chemat în calitate de martor vizavi de întâlnirea pe care am avut-o cu domnul Dragnea în benzinăria din Bolintin. (...) Întâlnirea a iniţiat-o o colaboratoare de-a domnului Dragnea. A fost o chestie informală. (...) Cu toate că era de notorietate ce se spusese de auditul lui DG Regio (Departamentul pentru politică regională şi urbană - n.r.), era interesat (n.r. - Dragnea) ce se poate întâmpla şi i-am spus care pot fi consecinţele, atât. (...) El a întrebat care este situaţia, zic: situaţia este cea pe care o ştii. Erau două chestiuni foarte clare - una era legată de o posibilă apartenenţă a firmei ca şi cum ar fi a lui, mă rog, un lucru pe care nu aveai cum să-l dovedeşti, şi mai era ceva legat de o condiţie suspensorie în licitaţie. Nu îmi aduc aminte acum exact despre ce era vorba, dar ştiu că era ceva legat de ceva restrictiv", a declarat Răzvan Murgeanu, la ieşirea de la DNA, potrivit agerpres.ro

El a adăugat că existau suspiciuni că societatea Tel Drum ar putea aparţine lui Liviu Dragnea. 

"Era un audit făcut de DG Regio, acel audit era foarte clar. Atenţie, nu era făcut pentru judeţul Teleorman, erau vreo patru sau cinci judeţe. În cazul Teleorman aveau suspiciuni - că acolo se vorbea de suspiciuni, nu de chestiuni certe -, erau suspiciuni că cea mai importantă pentru care ar fi fost o mare problemă pentru că însemna 100% corecţie - acea suspiciune se referea că ar putea ca firma Tel Drum să aparţină lui Liviu Dragnea", a precizat Răzvan Murgeanu. 

Murgeanu a mai spus că l-a întrebat atunci pe Liviu Dragnea dacă firma Tel Drum este a sa, preşedintele PSD răspunzându-i: "Nu domnule, cum să fie firma mea".

*

Fostul consilier de stat Răzvan Murgeanu a venit vineri dimineață la sediul  DNA pentru a fi audiat în dosarul Tel Drum.

STENOGRAMĂ - Tăriceanu dezvăluie ce a discutat cu Rex Tillerson, în spatele ușilor închise

Murgeanu a făcut precizări referitoare la o întâlnire pe care a avut-o cu Liviu Dragnea pe tema Tel Drum.

„A fost o întâlnire informală (c.n. cu Liviu Dragnea). Era cumva nelămurit de ce se întâmplă. Primisem o înştiinţare, nu de la OLAF, aşa cum s-a spus, ci de la Auditul DG Regio, în care erau suspiciuni că ar fi fost nişte nereguli. El ştia, doar m-a întrebat dacă ştiu ceva în plus. S-au dat nişte corecţii, dacă îmi aduc bine aminte”, a declarat Murgeanu la sosirea la DNA.

DNA continuă audierile în dosarul TelDrum. Astăzi, la sediul DNA s-a prezentat fostul consilier al lui Traian Băsescu, Răzvan Murgeanu, care va fi audiat în calitate de martor în dosarul TelDrum. Amintim că săptămâna aceasta la DNA au mai fost audiați fostul prefect județului Teleorman Teodor Nițulescu, liderul PSD Caraș Severin Ion Mocioalcă, dar și fostul director CNADNR Cristian Duică.

Murgeanu a fost condamnat în 15 noiembrie de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la doi ani de închisoare cu suspendare, dar şi la muncă în folosul comunităţii, în dosarul în care este acuzat că a primit pentru el 15.000 de euro de la o asociere de firme care avea un contract de reabilitare a 85 de blocuri şi alţi 15.000 de euro pentru a-i da unui director din Primăria Sectorului 5 care să dispună plăţile din cadrul contractului.

El a încheiat cu DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.