Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima oră | Fost șef SBU Crimeea, apropiat al șefului demis al Serviciului de Securitate al Ucrainei, arestat preventiv pentru două luni

Fostul șef al Departamentului SBU din Crimeea, suspectat că a colaborat cu serviciile speciale rusești, a fost plasat în arest preventiv de către instanță până la 13 septembrie 2022, fără posibilitatea de a fi eliberat pe cauțiune.

Instanța a decis ca Oleg Kulinici, funcționar de rang înalt al SBU, să fie arestat până la 13 decembrie 2022. Kulinich a fost arestat sub trei capete de acuzare vizând colaborarea cu structuri străine.

Potrivit Strana.ua, Oleg Kulinich, fostul șef al SBU din Crimeea, care a fost reținut la 16 iulie, era un apropiat al lui Bakanov, șeful demis al SBU, și era asistentul acestuia în momentul arestării. Potrivit surselor portalului, Bakanov nu era la curent cu pregătirea operațiunii de reținere a lui Kulinici, la acțiunile operative participând șeful adjunct al SBU, Vasili Malyuk.

Potrivit unor surse din Ukrainska Pravda și RBC Ucraina, fostul șef al SBU din Crimeea este suspectat de trădare (articolul 111 din Codul penal al Ucrainei, acesta poate fi condamnat la 15 ani de închisoare). El a condus departamentul regional al serviciilor speciale din octombrie 2020, la 2 martie anul acesta, Zelenski l-a concediat.

Vezi și: Zelenski vine cu detalii și acuzații incredibile la adresa șefului SBU: toate faptele de trădare sunt documentate/ Video

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.