Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Fotbalul din Franța NU se mai reia

www.goal.com
Neymar Mbappe PSG

Premierul Edouard Philippe a anunţat că fotbalul a fost interzis în Franţa până în luna septembrie. Ligue 1 devine primul campionat din top cinci din Europa care s-a anulat. Olanda a decis încheierea sezonului 2019-2020, fără a numi o campioană, anunță MEDIAFAX.

Guvernul Franţei a interzis reînceperea competiţiilor sportive, din cauza pandemiei de coronavirus. Premierul Edouard Philippe a anunţat că „toate evenimentele mari sportive vor fi suspendate până în luna septembrie”, punctând că „sezonul 2019-2020 din Ligue 1 nu se va mai relua”. “Va fi posibil să se practice o activitate sportivă individuală în aer liber, respectându-se regulile distanţării sociale. Nu va fi posibil nici să se practice sport în locurile acoperite, nici să se practice sporturi de echipă sau de contact”, a explicat Philippe, potrivit L’Equipe.

Citește și: Lovitură de la DNA de ultim moment! Sunt vizați mii de magistrați cu dosare penale

El a menţionat că data de 11 mai pentru încheierea perioadei de izolare impusă nu este sigură: “Dacă indicatorii de sănătate nu sunt corespunzători, nu vom încheia izolarea la 11 mai”.

Liga Profesionistă de Fotbal urmează să se întâlnească cu guvernul francez, în luna mai, pentru a stabili cum va fi încheiat acest sezon, ce echipe se vor califica în Liga Campionilor şi ce formaţii vor promova şi vor retrograda. În acest moment, PSG este lider în clasamentul din Ligue 1, cu 68 de puncte, urmată de Olympique Marseille cu 56 de puncte şi Rennes cu 50 de puncte.

Citește și: Vor începe să se audă zgomote de cătușe la CFR? Corpul de Control al prim-ministrului a trimis un raport la DNA .

Asfel, Franţa devine a doua ţară din Europa, după Olanda, care încheie prematur campionatele şi meciurile de cupă. În Eredivisie sezonul a fost anulat fără a fi numită o campioană, iar toate cele 18 echipele care au evoluat în acest sezon vor fi prezente şi în 2020-2021 în prima ligă din Olanda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.