Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: Hamas vrea să elibereze ostaticii care nu au cetățenie israeliană

Hamas ostatici

Hamas a promis să elibereze ostaticii care nu au cetățenie israeliană

Autoritățile iraniene au confirmat luni că au primit asigurări din partea grupării  Hamas că sunt pregătite să elibereze prizonierii care nu au cetățenie israeliană, a informat agenția EFE, relatează Interfax. România are un ostatic ținut în captivitate de Hamas.

„Iranul a primit promisiuni din partea Hamas de a elibera ostatici de origine non-israeliană", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanani. Reprezentantul Ministerului iranian de Externe a clarificat faptul că bombardarea israeliană a Fâșiei Gaza de către Israel nu permite încă efectuarea acestei operațiuni.

Potrivit lui Kanani, mai multe țări au cerut Teheranului să negocieze cu Hamas pentru a asigura eliberarea cetățenilor străini ținuți captivi de Hamas în Fâșia Gaza.

Ce spune soția românului răpit

Soția românului ținut ostatic de Hamas, Ela Chaimi, susține că de 23 de zile nu are nicio informație despre soțul său Tal Chaimi. Românul cu dublă cetățenie este ostatic al Hamas, iar soția acestuia solicită și statului român să întreprindă toate demersurile pentru a încerca eliberarea acestuia. "Sper și mă rog ca prin ajutorul poporului român și al Guvernului să obținem informații vitale despre Tal, iubitul meu soț, tatăl a trei copii, care este ținut ostatic în Gaza. Te iubim cu toții, Tal, să știi! Ne este dor de tine și ne rugăm să fim din nou împreună. Sper că Tal este destul de puternic și sănătos. Ultimele informații sunt din ziua în care a plecat de acasă, la 6:45. L-am sunat la 8:30 și nu am mai primit vești de la el”, a spus femeia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.