Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră – Îmbrânceli între jandarmi și fermieri la Vama Nădlac: forțele de ordine au încercat să-i blocheze pe protestatari

M. C.
fermieri români, protest

Apar primele incidente la protestul fermierilor! Jandarmii au încercat să-i blocheze pe protestatarii de la Vama Nădlac, astfel că au fost câteva momente de îmbrânceli între forțele de ordine și fermieri.

De asemenea, un tractor a încercat să intre pe contrasens și să rupă cordonul de jandarmi în timpul protestului fermierilor de la Tg.Mureș. Alte mișcări de protest se desfășoară în diferite zone ale țării.

Serviciul Informare și Relații Publice din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureș a explicat cum s-a produs incidentul de la protestul fermierilor. „În timpul protestului care se desfășura în Târgu Mureș, unul dintre participanți a fost oprit de forțele de ordine în momentul în care a încercat să pătrundă cu tractorul pe contrasens. În urma acestei acțiuni, protestatarii au încercat să rupă cordonul format de forțele de ordine. Ca urmare a acestui incident, nu au fost înregistrate violențe și nicio persoană nu a fost rănită”, au anunțat jandarmii mureșeni, relatează Mediafax.

Vă reamintim că fermierii au demarat astăzi un protest în mai multe orașe din țară.

Reproșul fermierilor

„Această formă extremă de manifestare este consecința nemulțumirii și dezamăgirii profunde a fermierilor români în legătură cu soluția găsită de Comisia Europeană la problemele și dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar din țara noastră, pe fondul distorsiunilor de piață cauzate de conflictul armat din Ucraina. Eliminarea totală, începând cu mijlocul anului trecut, a taxelor vamale pentru toate mărfurile din Ucraina, a exportat, în plan comercial, efectele războiului în țările limitrofe printr-un efect de dumping involuntar, deoarece a stimulat fermierii ucraineni să vândă sub cost odată cu forțarea ritmului fluxurilor de marfă”, a anunțat Alianța pentru Agricultură și Cooperare, informează Mediafax.

Orașe în care sunt organizate proteste

Potrivit organizatorilor, proteste vor fi în București și în județele Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Galaţi, Iaşi, Mureş, Olt, Satu Mare, Timiş, Tulcea și Vrancea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.