Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Încă o țară din UE suspendă administrarea vaccinului AstraZeneca: Sunt 15 țări europene care au luat aceeași decizie

AstraZeneca
AstraZeneca vaccin

Lituania a urmat marţi exemplul altor ţări, suspendând la rândul său administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, în timp ce acesta a fost verificat de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), relatează AFP.

Ministrul lituanian al Sănătăţii, Arunas Dulkys, a anunţat că vaccinul nu va mai fi utilizat în ţara sa, ca măsură de precauţie, ''atât timp cât Agenţia Europeană a Medicamentului nu va furniza concluziile finale cu privire la siguranţa'' vaccinului.

Citește și: Când interesul de partid este mai presus de bunăstarea românilor: Coaliția de guvernare a hotărât să mai facă două posturi de șefi la TVR și Radioul Public

Dulkys a spus că, dacă ''are încredere personal'' în vaccinul AstraZeneca şi este gata să fie vaccinat, oprirea temporară este ''cea mai sigură cale'' de a minimiza riscurile, scrie agerpres.ro.

Agenţia lituaniană pentru controlul medicamentelor a precizat că trei persoane au prezentat cheaguri de sânge în această ţară cu 2,8 milioane de locuitori după administrarea vaccinului, dar nu există niciun indiciu că vaccinul însuşi le-ar fi provocat.

Citește și: Răspuns pentru Clotilde Armand! Institutul prezidat de Emil Constantinescu și-a făcut public raportul de activitate

Autoritatea de reglementare europeană a semnalat că analizează efectele secundare grave ale tuturor vaccinurilor împotriva COVID-19 şi ar urma să publice concluziile joi.

EMA a declarat marţi că este ''ferm convinsă'' că beneficiile vaccinului AstraZeneca depăşesc riscurile potenţiale, insistând că nu există dovezi care să stabilească o legătură între vaccin şi cheagurile de sânge.

Citește și: Un fost ministru al Muncii îl critică dur pe Florin Cîțu: Premierul nu poartă măști românești! Face reclamă doar la măști de import!

Circa 15 state europene, printre care Germania, Franţa şi Italia, au suspendat ca măsură de precauţie administrarea vaccinului AstraZeneca, în urma semnalării unor probleme sanguine la persoane inoculate cu acest ser, precum dificultăţi de coagulare sau formarea de cheaguri de sânge (tromboze), dar fără o legătură dovedită în acest stadiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.