Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Încă un autocar cu 40 de pasageri s-a răsturnat: A fost activat Planul roşu de intervenţie - VIDEO

UPDATE 26 noiembrie, ora 13:37

Vaslui: Autorităţile intervin cu 17 autospeciale după ce un autocar cu 40 de persoane s-a răsturnat pe E 581

Autorităţile intervin cu 17 autospeciale pe drumul E 581, unde un autocar cu 40 de persoane s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

În acest caz a fost instituit Planul Roşu de intervenţie.

"Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" al Judeţului Vaslui a fost solicitat să intervină pentru asigurarea măsurilor PSI, evaluarea persoanelor şi acordarea primului ajutor eventualelor victime, în urma producerii unui accident rutier pe DE 581. Începând cu ora 12:09 a fost instituit Planul Roşu. Se intervine cu patru ambulanţe SMURD cu echipaje de prim ajutor, o ambulanţă SMURD de Terapie Intensivă Mobilă, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, patru ambulanţe aparţinând SAJ Vaslui, un Punct Medical Avansat, trei autospeciale de stingere echipate cu module pentru descarcerare-deblocare, o autospecială pentru descarcerare şi două autospeciale de intervenţie şi comandă. Sunt confirmate 15 victime", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, toate persoanele s-au autoevacuat.

"Pe DE 581 este un autocar răsturnat într-un şanţ. Circulaţia în zonă nu este blocată. Toate persoanele din autocar s-au autoevacuat. Poliţiştii efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate împrejurările producerii evenimentului rutier", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Oana Şopu.

Conform avertizării emise de meteorologi, judeţul Vaslui se află sub avertizare Cod portocaliu, fenomenele prognozate incluzând ninsori şi viscol, însoţite de intensificări ale vântului cu rafale de 85-90 km/h şi scăderea vizibilităţii sub 50 de metri. Avertizarea a fost emisă pentru ziua de 26.11.2023 intervalul orar 02.00 - 16.00.

UPDATE 26 noiembrie, ora 13:30

Un autobuz cu 40 de pasageri s-a răsturnat duminică în localitatea Costeşti, din judeţul Vaslui, fiind activat Planul roşu de intervenţie. Autocarul este răsturnat pe o parte, blocând o bandă a drumului european 581, Vaslui-Bârlad.

UPDATE - Toate cele 40 de persoane au ieşit din autobuz, iar din informaţiile primite la acest moment 6 dintre acestea, conştiente, ar necesita asistenţă medicală, a transmis ISU Vaslui.

UPDATE - Primele date de la faţa locului arată că în autovehicul se aflau 40 de persoane, cele mai multe dintre acestea ieşind din vehicul pe picioarele lor.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu a declarat pentru News.ro că la ora transmiterii acestei ştiri trei persoane primesc îngrijiri medicale la locul accidentului ceilalţi pasageri şi şoferul vor fi evaluaţi şi, în funcţie de constatări, se va decide dacă vor fi direcţionaţi către spitale.

Având în vedere numărul mare de persoane implicate la locul accidentului au fost trimise 10 ambulanţe, un punct medical avansat, 3 autospeciale de stingere echipate cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare, două echipaje de intervenţie şi comandă.

La ora transmiterii acestei ştiri planul roşu de intervenţie este activ, fiind desfăşurat punctul medical avansat, pentru evaluarea persoanelor implicate în accident.

UPDATE 26 noiembrie, ora 12:52

"La faţa locului se deplasează echipaje de prim ajutor, un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, trei ambulanţe SAJ B2 şi o autospecială pentru transport personal şi victime multiple", a precizat Ungureanu.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, toate persoanele s-au autoevacuat.

"Pe E 581 este un autocar răsturnat într-un şanţ. Circulaţia în zonă nu este blocată. Toate persoanele din autocar s-au autoevacuat. Poliţiştii efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate împrejurările producerii evenimentului rutier", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Oana Şopu.

Conform avertizării emise de meteorologi, judeţul Vaslui se află sub avertizare Cod portocaliu, fenomenele prognozate incluzând ninsori şi viscol, însoţite de intensificări ale vântului cu rafale de 85-90 km/h şi scăderea vizibilităţii sub 50 de metri. Avertizarea a fost emisă pentru ziua de 26.11.2023, intervalul orar 2.00 - 16.00.

Știrea inițială

Un autocar în care se aflau 40 de pasageri s-a răsturnat duminică, pe o șosea din județul Vaslui. A fost activat Planul roşu de intervenţie.

Accidentul a avut loc pe DN24, în preajma localității Sârbi. Potrivit primelor informații, victimele au ieșit singure din autocar.

Citește și: A venit iarna: Zeci de mii de oameni sunt izolați, nu au electricitate, zeci de drumuri naționale sunt închise, iar trenurile nu mai circulă

Nu se știe câte persoane au nevoie de îngrijiri medicale. La locul evenimentului au fost alocate 5 ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple, un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere şi o ambulanţă SAJ, , scrie mediafax.ro.

„Pentru gestionarea eficientă și asigurarea asistenței medicale de urgență tuturor persoanelor implicate, la nivelul județului Vaslui a fost activat Planul roșu de intervenție. La locul evenimentului au fost alocate 5 ambulanțe SMURD, 1 autospeciale pentru transport victime multiple, 1 echipaje de descarcerare, 1 autospecială de stingere și 1 ambulanțe SAJ”, a anunțat IGSU.

În zona în care s-a produs accidentul vizibilitatea este redusă din cauza viscolului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.