Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: Judecarea contestației depuse de Alianța Dreapta Unită la ÎCCJ s-a amânat!

Inquam Photos / George Calin
alianta dreapta unita usr pmp forta dreptei

Judecarea contestației depuse de Alianța Dreapta Unită la ÎCCJ s-a amânat! Este decizia de ultimă oră luată în scandalul momentului din politică. Ieri, BEC a respins constituirea alianței dintre USR, PMP și Forța Dreptei. Liderii celor trei partide au acuzat presiuni politice din partea PSD.

Liderii alianței au făcut contestație la ÎCCJ, însă astăzi PMP a cerut amânarea cauzei pe mâine

Înalta Curte a amânat judecarea cauzei pentru mâine, 19.03.2024, ora 14:00.

Avocatul petentului a cerut amânarea cauzei și acordarea unui termen scurt, de 1 zi, în vederea discutării conexării a două dosare între care există o strânsă legătură (contestații în baza cărora au fost înregistrate cele două dosare)

Procurorul a fost de acord, dar pentru motivul atașării la dosar a procesului-verbal al ședinței BEC

Completul a admis cererea, motivul de amânare fiind cel invocat de procuror și a dispus emiterea unei adrese către BEC pentru a comunica la dosarul cauzei procesul-verbal.

Scandalul a izbucnit ieri

Biroul Electoral Central (BEC) a respins protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei, a anunţat Cătălin Drulă. Preşedintele USR a anunţat că decizia BEC va fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) şi a invitat oamenii la evenimentul de duminică din Piaţa Universităţii de strângere de semnături pentru candidaturile la alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie.

Primele comentarii ale alianței

„Respingerea protocolului Alianţei Dreapta Unită, la solicitarea PSD, este un act de agresiune politică venit din partea lui Iohannis, Ciolacu şi Ciucă, care arată întregii ţări unde am ajuns cu starea democraţiei. Dar le promit lor că nu ne vor opri! Milioane de români susţin o alternativă onestă la actuala putere. Noi avem soluţiile corecte pentru a moderniza România şi nu nu vom împiedica de scamatoriile instituţiilor pe care le controlează. În ciuda pretextului folosit de BEC, Eugen Tomac este liderul legitim al PMP, ales încă din 2022, cu un Congres validat de Tribunalul Bucureşti. Pe 2 februarie 2024, acelaşi Tribunal Bucureşti a dispus biroului partidelor politice să înregistreze rezultatul ultimului congres PMP. O decizie executorie, care nu este pusă în aplicare”, a scris Cătălin Drulă, duminică pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.