Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Judecătorii ÎCCJ, decizie RADICALĂ în dosarul lui Bogdan Olteanu/ MINUTA

Ultima Ora breaking news

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis marți retrimiterea dosarului lui Bogdan Olteanu la o instanță inferioară, anunță Antena3.

Amintim că fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu a cerut judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie mutarea la altă instanţă a dosarului în care este acuzat de trafic de influenţă.

La termenul de marţi al procesului, avocatul lui Bogdan Olteanu a spus că instanţa supremă nu are competenţa să judece acest dosar, deoarece fapta reţinută în sarcina clientului său nu are legătură cu funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Bogdan Olteanu este acuzat că, în perioada iulie - noiembrie 2008, pe când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Olteanu, Mihaiu a fost numit, la data de 18 septembrie 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, susţin procurorii.

Potrivit acestora, suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea, în sediul PNL.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obţinerea unui mandat de deputat.

În acest context, din dispoziţia lui Vîntu, Olteanu a beneficiat de consultanţă politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.

MINUTA:

3437/1/2016 - - Admite excepţia de necompetenţă după calitatea persoanei. Dispune trimiterea cauzei privind pe inculpatul Olteanu Bogdan la Curtea de Apel Bucureşti, spre competentă soluţionare. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Olteanu Bogdan în sumă de 35 lei până la prezentarea apărătorului ales, rămân în sarcina statului. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă.

3078/1/2016 - Admite excepţia de necompetenţă după calitatea persoanei. Dispune trimiterea cauzei privind pe inculpaţii Isăilă Marius Ovidiu şi Prescorniţoiu Silvia Anda la Judecătoria Sector 4 Bucureşti, spre competentă soluţionare. Onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţii Isăilă Marius Ovidiu şi Prescorniţoiu Silvia Anda în sumă de câte 35 lei până la prezentarea apărătorilor aleşi, rămân în sarcina statului. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.