Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Kovesi sesizează Inspecţia Judiciară, după dezvăluirile fostului colonel SRI

Ultima Ora breaking news

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a sesizat Inspecţia Judiciară pentru declaraţiile făcute în urmă cu două zile de fostul ofiţer SRI Dragomir Daniel, care "a lăsat să se înţeleagă faptul că rechizitoriile Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu se sprijină pe probaţiunea instrumentată de procurori" ci ar fi întocmite de ofiţerii SRI, potrivit unui comunicat de presă.

DNA notează că, potrivit afirmaţiilor lui Dragomir, trimis în judecată pentru fapte de corupţie şi asimilate corupţiei, procurorii DNA "s-ar rezumă la semnarea şi trimiterea la instanţa a rechizitoriilor".

DNA reclamă, în sesizarea Inspecţiei Judiciare că "afirmaţiile sunt calomnioase şi denigratoare, sunt făcute de o persoană care în prezent este inculpata, judecată în apel de către Curtea de Apel Bucureşti, au potenţial de a submina autoritatea judecătoreascăşi de a pune în discuţie deontologia profesională a magistraţilor".

Mai mult, spun cei de la DNA, "afirmaţiile au un impact major asupra opiniei publice, fiind de natură să aducă atingere independenţei sistemului judiciar" şi "creează dubii greu de înlăturat cu privire la independenţa magistraţilor, acreditând ideea că activitatea procurorilor implicaţi în înfăptuirea procesului judiciar se desfăşoară cu încălcarea principiului consacrat de art. 2 din Codul de procedura penală, conform căruia procesul penal se desfăşoară conform dispoziţiilor prevăzute de lege".

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ: Sorin Grindeanu, AUDIAT la DNA .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.