Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Marcel Vela a trimis Corpul de Control la Poliția Capitalei

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Marcel Vela gest

Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne efectuează verificări la Poliţia Capitalei, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Ea a susţinut o declaraţie de presă în care a afirmat că ministerul nu tolerează situaţiile în care pot plana suspiciuni faţă de profesionalismul şi corectitudinea cadrelor.

Citește și: Gabriela Firea, către Orban: ‘Ceea ce ați făcut azi, se numește abuz de putere’

"Ca urmare a faptului că în ultimele zile, în spaţiul public, au fost semnalate situaţii de poliţişti sau foşti poliţişti acuzaţi că nu şi-au făcut datoria sau chiar că au pactizat cu cei certaţi cu legea, vreau să precizez că la nivelul Ministerului Afacerilor Interne nu sunt tolerate astfel de situaţii, noi fiind primii interesaţi să nu existe nici măcar o suspiciune vizavi de profesionalismul şi corectitudinea cadrelor MAI", a declarat Dajbog.

Ea a mai spus că aceste controale vor fi extinse la orice structură unde există cea mai mică suspiciune că legea este încălcată.

"Unul dintre principalele obiective ale MAI este să formeze şi să consolideze un corp profesional care să fie integru şi să se bucure de aprecierea şi de respectul cetăţenilor", a afirmat oficialul MAI.

Dajbog a adăugat că, în urmă cu o săptămână, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că a fost mărită capacitatea de a face teste de integritate în MAI, astfel încât să fie depistată din timp orice abatere.

"De la începutul anului, au depus denunţuri la DGA 90 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne: 21 cu funcţii de conducere şi 69 cu funcţii de execuţie. Dintre aceştia, 63 sunt poliţişti, 12 sunt poliţişti de frontieră, 6 sunt lucrători din cadrul structurilor de permise de conducere şi înmatriculări. De asemenea, au mai depus denunţuri colegi de la Inspectoratul General pentru Imigrări, de la Paşapoarte şi de la alte structuri", a mai spus Dajbog.

Potrivit datelor, numărul angajaţilor MAI care au refuzat mita este cu 30% mai mare faţă de perioada similară a anului trecut.

Citește și: Tătaru: ‘Am văzut a doua cocoașă, a doua fază a primului val pandemic în care a fost mai agresiv decât în primul val’

Verificările vin după ce șeful Serviciului Grupări Infracționale Violente a ieșit public și a acuzat faptul că a fost împiedicat de către șefi să-și facă datoria. Pe de altă parte, între actualul director al Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, și adjunctul său, Radu Gavriș, există un conflict care a ieșit și în spațiul public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.