Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: Ministrul Justiției a trimis propunerile pentru ocuparea funcțiilor libere din Parchete

justitie ceas prescriptie

Ultimă oră: Ministrul Justiției a trimis propunerile pentru ocuparea funcțiilor libere din Parchete

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a analizat candidaturile pentru parchete și a făcut propunerile către președintele Klaus Iohannis pentru ocuparea unor funcții vacante în cadrul parchetelor, informează MEDIAFAX.

În perioada 6-16 noiembrie 2023, s-au desfășurat, la sediul Ministerului Justiției, interviurile pentru 4 funcții de procuror-șef de secție în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție; 3 funcții de procuror-șef de secție în cadrul Direcției Naționale Anticorupție; 3 funcții de procuror-șef de secție în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Interviurile au fost desfășurate în fața comisiei de interviu constituită, potrivit legii, din reprezentanții Ministerului Justiției, ai Consiliului Superior al Magistraturii, Institutului Național al Magistraturii și Academiei de Studii Economice și compusă din ministra Justiției, secretari de stat, procurori, un profesor de management și un psiholog.

În urma fiecărei serii de interviuri, au avut loc consultări extinse și minuțioase între ministrul Justiției și toți membrii comisiei de interviu.

Propunerile

În urma analizei candidaturilor ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a selectat și propus pentru funcția de procuror-șef de secție al Secției de urmărire penală în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pe procurorul Remus-Iulian Popa.

Pentru funcția de procuror-șef de secție al Secției judiciare în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost selectată și propusă procurorul Antonia-Eleonora Constantin. Pentru funcția de procuror-șef de secție al Secției de resurse umane și documentare în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a fost selectată și propusă procurorul Cristina – Daniela Balcan, iar pentru funcția de procuror-șef de secție al Secției parchetelor militare în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost selectat și propus procurorul Adrian-Cornel Nicolau.

De asemenea, pentru funcția de procuror-șef de secție al Secției de combatere a criminalității organizate în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a fost selectat și propus procurorul Adrian-Petre Todoran.

Pentru funcția de procuror-șef de secție al Secției judiciare penale în cadrul Direcției Naționale Anticorupție a fost selectată și propusă procuror Marinela Mincă, iar pentru funcția de procuror-șef de secție al Secției de combatere a corupției în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, procurorul Mihaiela Moraru-Iorga.

Pentru funcția de procuror-șef de secție al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție în cadrul Direcției Naționale Anticorupție a fost selectat și propus procurorul Ionuț Ardeleanu.

Ce urmează?

Propunerile vor fi transmise Secției pentru Procurori a CSM marți pentru obținerea avizului în conformitate cu art.147 alin.(3) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

În legătură cu funcțiile de procuror-șef de secție pentru Secția de combatere a traficului de droguri și Secția de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice, ambele în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, ministrul Justiției nu a formulat nicio propunere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.