Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Ministrul Muncii, MĂSURI după discuţiile cu grefierii: Ce DIRECTIVĂ se va trimite în teritoriu

Libertatea
olguta vasilescu

În această dimineaţă, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu s-a întâlnit cu reprezentanţii grefierilor, după ce personalul auxiliar din instanţele de judecată a intrat la începutul lunii în grevă japoneză. Grefierii au decis să protesteze după ce au descoperit că le-au scăzut salariile.

Citeşte şi: Vicele CSM, dezvăluiri 'de culise': 'Dezbaterea DNA, semnal de ALARMĂ pe modificarea legislativă pe abuzul în serviciu'

La finalul discuţiilor, ministrul Muncii a făcut anunţul prin care speră să calmeze spiritele din Justiţie. Lia Olguţa Vasilescu a declarat jurnaliştilor că salariile nu scad, întreaga situaţie bazându-se pe o interpretare diferită a legii. Ministrul a dat asigurări că se vor trimite în teritoriu explicaţii pentru remedierea situaţiei, după ce se vor finaliza calculele la minister.

“Ceea ce estimasem şi ieri: nu au cum să scadă salariile grefierilor, ci e vorba de o interpretare a legii diferit în câteva Curţi de apel. Am stabilit împreună cu reprezentanţii grefierilor să discutăm cu directorii de la resurse umane şi din Ministerul Justiţiei şi din alte structuri încât să îşi clarifice şi dumnealor toate aceste aspecte. Azi vom da o normă de interpretare, încât în toată ţara sa se aplice unitar legea.”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Întrebată dacă, în schimb, cresc salariile grefierilor, ministrul a spus: “Sunt pe diverse trepte si acum se fac simulari de către reprezentanţii noştri împreună cu reprezentanţii de la Ministerul Justiţiei, dar cu siguranţă nu scad. “

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.