Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ: Negocieriile vor fi reluate de la ora 17.00. Dan Barna: 'Fiecare și-a exprimat flexibilitatea pentru a găsi o soluție'

pnl usr plus udmr

Negocierile pentru formarea noului Guvern vor fi reluate de la ora 17.00. Anunțul a fost făcut de reprezentanții celor trei partide: PNL, USR-PLUS și UDMR. De asemenea, începând de mâine partidele vor discuta și aspectele politice din coaliția de guvernare.

Ludovic Orban (PNL): "Am decis să continuăm discuţiile pentru formarea unei majorităţi parlamentare care să ducă la învestirea unui Guvern. Toate variantele sunt pe masă.”

Dan Barna (USR-PLUS): "În această după-amiază, după ora 17,00, colegii din echipele programului politic vor începe să lucreze împreună, tocmai pentru că programul de guvernare este prioritatea principală a acestei viitoare coaliţii. Este o miză importantă să stabilim punctele prin care vom răspunde aşteptărilor românilor şi în ceea ce înseamnă perioada scurtă legată de pandemie şi situaţia economică şi în ceea ce înseamnă reformele importante pe termen lung pe zona de justiţie, administraţie. Practic, fiecare dintre partide şi-a exprimat în momentul de faţă mandatul. Suntem din nou la masa negocierii. (...) În întâlnirea de astăzi fiecare dintre părţi şi-a exprimat o anume flexibilitate pentru a găsi acel tărâm comun prin care să constituim coaliţia. (...) Suntem disponibili să găsim o soluţie care într-adevăr să facă o coaliţie stabilă.”

Kelemen Hunor (UDMR): "Vom continua aceste discuţii, fiindcă aproape singura soluţie bună pentru România şi sunt convins că, de fapt, este singura soluţie această majoritate formată cu PNL, USR PLUS şi UDMR. Toate soluţiile rămân pe masă din punct de vedere politic şi vom găsi o echilibrare până la finalizarea negocierilor pe toate palierele - Parlament, Guvern şi sunt convins că, până la sfârşitul anului, vom avea un Guvern funcţional, fiindcă intenţia noastră este să avem o guvernare responsabilă, o guvernare eficientă, corectă şi binele comun să primeze. Restul, totul se poate discuta şi se poate ajunge la o înţelegere.”

PNL s-a prezentat joi negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare cu două variante. Prima variantă este cu Florin Cîțu propunere pentru funcția de premier și Ludovic Orban la conducerea Camerei Deputaților, iar a doua variantă este Ludovic Orban pentru premier și Florin Cîțu la conducerea Senatului.

Citește și: Tensiune uriaşă înainte de noua rundă de negocieri: PNL 'fierbe' din cauza USR-PLUS (surse)

USR PLUS susține că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate, nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta. Florin Cîțu sau Dacian Cioloș au susținerea Uniunii.

 

 

Fiecare și-a exprimat flexibilitatea pentru a găsi o soluție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.