Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORA. Parlamentul a votat! Moldova are un nou premier!

moldova

Premierul desemnat Valeriu Streleţ şi echipa sa guvernamentală au primit joi votul de încredere al parlamentului Republicii Moldova, informează mass-media de la Chişinău.

Noul guvern a fost confirmat cu voturile a 52 de parlametari, cu unul mai mult decât minimul necesar pentru învestire. În favoarea guvernului Streleţ au votat toţi deputaţii noii coaliţii (Alianţa pentru Integrare Europeană-3) formată din Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat şi Partidul Liberal.

Valeriu Streleţ a fost a doua opţiune a Partidului Liberal Democrat - formaţiune căreia i-a revenit funcţia de premier conform acordului de constituire a AIE-3 -, după ce candidatura fostului ministru al educaţiei Maia Sandu nu a fost agreată de celelalte două partide din coaliţie.

Valeriu Streleţ (45 de ani) şi-a început cariera politică în 1994, când a participat la alegerile parlamentare pe lista Blocului Social-Democrat. Şapte ani mai târziu, numele politicianului se regăseşte pe lista electorală a Blocului 'Plai Natal'. În perioada 1994-2001, Valeriu Streleţ a deţinut funcţia de preşedinte al Ligii Naţionale a Tineretului din Moldova, iar în 2002 devine subsecretar general al Partidului Social Liberal. Cariera politică a lui Valeriu Streleţ îşi continuă ascensiunea şi în decembrie 2002 este ales vicepreşedinte al Partidului Social Liberal, funcţie pe care o deţine până în 2007, când devine vicepreşedinte al Partidului Liberal Democrat. În 2009 este ales deputat din partea PLDM, iar în 2011 ajunge să conducă fracţiunea parlamentară a liberal-democraţilor.

Valeriu Streleţ a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii de Stat din Moldova, dar şi pe cea de Economie Generală şi Drept de la Academia de Studii Economice. În 2004 a absolvit Institutul European de Studii Politice. Cunoaşte limbile rusă, engleză şi franceză. Este căsătorit şi are patru copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.