Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: Pentagonul confirmă că a trimis mai multe comandouri de trupe speciale în Israel

Agerpres - Reuters
Pentagon

Pentagonul confirmă că a trimis trupe speciale care să ajute Israelul în Fâșia Gaza! Informația apare în New York Times, care spune că oficialii nu vor să spună exact despre câte comandamente este vorba, însă confirmă pe surse că sunt mai multe. Soldații americanu ajută forțele de Israel cu răniți în luptă.

Comandourile americane aflate la sol în Israel ajută la localizarea celor peste 200 de ostatici capturați în timpul atacului transfrontalier surpriză al Hamas din 7 octombrie, a declarat marți principalul oficial al Pentagonului în domeniul operațiunilor speciale, scrie sursa citată.

„Îi ajutăm activ pe israelieni să facă o serie de lucruri”, a declarat Christopher P. Maier, secretar adjunct al apărării, la o conferință de operațiuni speciale la Washington. El a spus că o sarcină principală a fost să ajute Israelul „să identifice ostaticii, inclusiv ostaticii americani. Este cu adevărat responsabilitatea noastră să facem acest lucru.”

Maier a refuzat să spună câte forțe de operațiuni speciale americane se află în prezent în Israel. Însă alți oficiali americani spun că Departamentul Apărării a trimis câteva zeci de comandouri în ultimele zile, pe lângă o echipă mică care a fost în Israel pe 7 octombrie, care efectuează antrenamente programate anterior.

Oficialii, care au vorbit sub rezerva anonimatului pentru a discuta chestiuni operaționale, au explicat strategia: Comandourile se vor alătura F.B.I., Departamentului de Stat și altor specialiști în recuperarea ostaticilor din guvernul SUA în discuțiile lor cu omologii israelieni.

Forțelor de operațiuni speciale ale SUA nu li se atribuie niciun rol de combatant în Israel, dar discută cu omologii lor israelieni „ceea ce va fi o luptă foarte complexă în viitor” în Gaza, a spus domnul Maier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.