Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: Posibil acord crucial între Hamas și Israel (The Washington Post)

cdn.vox-cdn.com
gaza hamas israel

Ultimă oră: Posibil acord foarte important între Hams și Israel (The Washington Post)

Hamas a fost de acord, în principiu, să încheie un acord cu Israelul, asta după negocierile eșuate de miercuri, 15 noiembrie (mai multe, aici). Israelul, de asemenea, ar urma să anunțe o declarație favorabilă în acest sens, informează The Washington Post, care citează un diplomat arab și alte surse informate apropiate de dosar. Acordul vizează eliberarea a cel puțin 50 de femei și copii luați ostatici pe 7 octombrie, înțelegerea urmând să fie confirmată în perioada următoare în mod oficial de Israel, relatează WP.

Acum, în Israel, există o discuție internă despre condițiile unui posibil acord, notează ziarul. După cum au avertizat sursele ziarului, acordul negociat ar putea de asemenea eșua, precum și o serie de acorduri anterioare similare, răspunsul Israelului fiind așteptat în scurt timp. Dacă Israelul respinge acordul, negocierile vor trebui să înceapă din nou.

Acordul de principiu al Hamas se referă la eliberarea a 50 de femei și copii din cei 240 de ostatici. În schimb, se așteaptă ca Israelul să fie de acord cu o pauză de trei sau cinci zile în ostilitățile din Fâșia Gaza, creșterea accesului umanitar în Gaza și eliberarea unui număr încă nespecificat de femei și copii palestinieni din Israel.

Potrivit surselor ziarului, acordurile anterioare discutate și eșuate diferă în ceea ce privește numărul de ostatici. Ministerul israelian de Externe a declarat ieri că nu vor exista pauze umanitare lungi în Fâșia Gaza până când toți ostaticii nu vor fi eliberați. Eliberarea ostaticilor este principala cerere a Israelului către Hamas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.