Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Proiectul de OUG pe legile justiţiei a ajuns la CSM (surse)

csm

Ministerul Justiţiei a trimis vineri, 12 octombrie, Consiliului Superior al Magistraturii proiectul de ordonanţă de urgenţă privind modificarea legilor justiţiei (303, 304 şi 317 din 2004), au precizat surse judiciare pentru STIRIPESURSE.RO.

Şedinţa de guvern în care va fi adoptată ordonanţa de urgenţă este programată pentru luni, la ora 9.00. Potrivit propriilor competenţe, CSM dă avize consultative pe proiectele de lege care vizează organizarea şi funcţionarea sistemului judiciar.

CITEȘTE ȘI: Cum să stimulezi inteligenţa copiilor: Programul ideal şi tipul de activităţi care dau roade

Una dintre principalele modificări care vor fi făcute prin OUG vizează pensionarea magistraţilor. În noua formă a legii 303/2004, promulgată vineri de preşedintele Iohannis, magistraţii se pot pensiona anticipat dacă au 20 de ani vechime, faţă de 25 cât era până în prezent. Această modificare ar putea duce la pensionarea a cel puţin 1000 de magistraţi, consecinţa fiind deprofesionalizarea breslei.

Noua formă a legii 303/2004 intră în vigoare luni, la ora 00.00 (la trei zile după publicarea în Monitorul Oficial). Pentru ca sute de magistraţi (cel puţin) să nu fie în situaţia de a se putea pensiona, ordonanţa de urgenţă trebuie să fie publicată în Monitorul Oficial tot luni.

Ordonanţa de urgenţă urmează să  conţină şi alte modificări ale celor trei proiecte adoptate de Parlament, în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.