Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Rezultatul testului acoperişului de pe Arena Naţională: Ce se va întâmpla cu stadionul

Arena Nationala

Arena Naţională este închisă de luni bune după ce s-a descoperit că acoperişul celui mai mare stadion din România ar putea produce o tragedie mult mai mare decât cea din Clubul Colectiv dacă ar avea loc un incendiu. Cătălin Tolontan a prezentat pe propriul să blog ultimele teste de foc efectuate de specialiştii de la IGSU.

"Max Bogl a ridicat de la laboratorul IGSU rezultatul testului de foc al materialului Duraskin, din care este compus acoperișul Stadionului Național.

Vezi şi: Scandalul dintre Rareş Bogdan şi Grigore Cartianu și-a consumat un nou episod, dar la tv

”Practic, se confirmă testul efectuat în 2012. Membrana groasă, a acoperișului fix, este una de clasă ”cs3d0”. Iar membrana mai subțire, din care este compus acoperișul retractabil, este ”cs2d0”, chiar mai bine”, a spus o sursă a ziarului. Potrivit testului, membrana intră în clasa ”c” – ”dificil inflamabil (greu combustibil)”, iar ”d0” înseamnă că dacă acoperișul ia totuși foc, nu cad picături arzînde. Pasul următor pentru autorizarea stadionului este cel al introducerii rezultatului de azi într-un ”agrement tehnic”, efectuat de un institut cu care Max Bogl a încheiat un contract și care poate face acest lucru în aproximativ două săptămîni. Apoi, mingea va ajunge la o comisie a IGSU, care, pe baza agrementului, va lua o decizie. Testul al cărui rezultat a fost livrat azi a fost filmat integral, la cererea expresă a nemților de la Max Bogl. Constructorul speră ca stadionul să fie redeschis la timp pentru amicalul România – Spania din 27 martie", anunţă Cătălin Tolontan.

Citeşte şi: Stratfor: România se unește cu Moldova, Rusia se va destrăma

Oamenii din Guvernul lui Dacian Cioloş se implică şi ei pentru a rezolva problema Arenei Naţionale. Vicepremierul Vasile Dâncu speră ca cel mai mare stadion al ţării să fie redeschis cât de curând. "La ISU lucrăm la o chestiune foarte practică. Am chemat toate echipele de la ISU, de la noi, de la MDRAP, primarul general toți lucrăm pentru a vedea cum putem să optimizăm măcar o adeverință temporară ISU pentru Stadionul Național, un stadion foarte modern care are niște sisteme de apărare contra incendiilor, cum îmi spun niște specialiști că nu există în Europa, pentru că sunt noi și foarte scumpe. Doar că o deficiență legată de corupție, de lipsa de organizare la noi a schimbat un material la copertină care nu era trecut în proiect", a declarat Vasile Dâncu pentru Realitatea TV.

Vezi şi: Guvernul lui Cioloş a reacţionat după înţelegerea dintre englezi şi CE: 'Să nu afecteze'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.