Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ România ar putea scăpa de MCV anul acesta: Anunțul OFICIAL al vicepreședintelui Comisiei Europene

romania uniunea europeana ue

România ar putea scăpa de Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) dacă totul merge bine, a anunțat vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova. Președintele PNL, Ludovic Orban, a transmis că vestea primită reprezintă o recunoaștere a efortului Guvernului.

Vicepreședintele Vera Jourova a spus că România ar putea scăpa anul acesta de MCV.

Citește și: Dr. Adina Alberts: Am informații că sunt mulți pacienți tratați cu medicamente experimentale, scumpe, fără indicație în Covid

„Dacă totul merge bine anul acesta (...). Mecanismul ar putea fi încheiat, iar anul viitor România ar putea fipentru prima dată evaluată numai în contextul raportului privind statul de drept, ca toate celelalte state membre”, a spus Jourova.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că anunțul făcut de vicepreşedintele Comisiei Europene, Vera Jourova, reprezintă „o recunoaștere a efortului și a angajamentului Guvernului PNL, precum și a actualei coaliții de guvernare, de îndreptare a legilor justiției promovate de PSD în perioada 2017-2019 și oprite prin Referendumul pentru justiție din 2019 inițiat de presedintele Klaus Iohannis”.

Citește și: Lovit de amnezie! La o săptămână după ce i-a făcut plecăciuni, Florin Cîțu și-a dat seama că e incompatibil cu Octav Bjoza

„Am transmis astăzi (miercuri – n.r.), în cadrul videoconferinţei cu vicepreşedintele Comisiei Europene, că România este pe un drum bun în privinţa respectului faţă de statul de drept, iar Guvernul format de noua coaliţie are o poziţie clară de toleranţă zero faţă de corupţie”, a spus Orban.

Acesta a mai spus că guvernanții sunt preocupaţi să asigure, prin dezbatere publică, parlamentară, o îmbunătăţire substanţială a legislaţiei şi a cadrului general de organizare şi funcţionare a întregului sistem de justiţie.

Citește și: Doliu în Poliția Română! Un șef de post a murit, după ce s-a infectat cu Covid-19 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.