Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ România este campioană mondială la minifotbal, după 30 de penaltiuri

romania minifotbal

Echipa națională de minifotbal a României a devenit campioană mondială sâmbătă seara, învingând în finala competiției disputate în Emiratele Arabe Unite naționala Kazahstanului, după prelungiri și lovituri de departajare.

Naționala a câştigat în premieră Cupa Mondială de minifotbal în emiratul Ras Al Khaimah (Emiratele Arabe Unite), după o victorie dramatică în finala cu Kazahstanul, cu scorul de 12-11, la loviturile de departajare.

Kazahii au condus cu 2-0 în timpul regulamentar, prin autogolul lui Mircea Ungur (24) şi golul lui Avel Tarjanov (37), dar tricolorii au egalat în finalul timpului regulamentar, graţie reuşitelor lui Marius Balogh (49, 50).

În prelungiri nu s-a marcat, astfel că s-a trecut la loviturile de departajare. România a avut de trei ori şansa de a obţine victoria, după ce kazahii au ratat, dar pe rând Mircea Ungur, Mircea Popa şi Gabriel Dumitraşcu au ratat. La a 30-a lovitură, Bogdan Covaci a marcat golul victoriei, după ce Dragoş Niţu apărase şutul lui Evgheni Biriukov.

România a dominat teritorial și la posesie prima repriză, dar a nimerit doar de 4 ori cadrul porții, din cele 13 șuturi trimise.

Prima greșeală de posesie a tricolorilor a adus primul gol al celor din Kazahstan, care la capătul unui contraatac rapid au primit cadou un autogol din partea lui Ungur, care a încercat să respingă o centrare, cu un minut înainte de pauză.

România a continuat să aibă cea mai mare parte a timpului posesia și în repriza secundă, cu excepția primelor cinci minute, când Kazahstan a avut și un șut periculos.

O nouă greșeală de control al balonului i-a dat posibilitatea lui Tarzhanov să marcheze pentru 0-2, în minutul 37, după ce l-a deposedat pe Covaci.

Când mai erau doar 4 minute, asistentul VAR a intervenit și a acordat o lovitură de pedeapsă, pentru România, după un fault în careu. Balogh a transformat cu un șut puternic și plasat.

Același Balogh a marcat golul egalizator, în ultimele secunde de joc, tot cu o execuție imparabilă.

Au urmat două reprize de prelungiri, de câte 5 minute, niciuna neaducând schimbări pe tabelă.

Loviturile de departajare au fost de un dramatism incredibil. Tricolorii au avut ocazia de 3 ori să își adjudece victoria, după tot atâtea ratări ale adversarilor.

După câte 14 lovituri executate de către fiecare echipă, Kazahstan a ratat din nou, a patra oară, de data aceasta Covaci reușind să marcheze și să aducă titlul mondial pentru România, cu scorul final de 14-13.

Au executat în ordine loviturile de departajare: Vitali Grigoriev 1-0 (gol), Marius Balogh 1-1 (gol), Alexei Zabogonski 2-1 (gol), 2-2 Andrei Şumălan (gol), Daniar Togaibaev 3-2 (gol), Vasile Pop 3-3 (gol), Uralbek Ieghizbaev 3-3 (ratare - a apărat Dragoş Niţu), Mircea Ungur 3-3 (ratare - pe lângă), Aleksandr Kisliţîn 4-3 (gol), Vlad Mocanu 4-4 (gol), Nursultan Jusupov 5-4 (gol), Alexandru Bourceanu 5-5 (gol), Aslanbek Arşkenov 6-5 (gol), Andrei Ferik 6-6 (gol), Baktiar Juşnov 7-6 (gol), Andrei Balea 7-7 (gol), Janibek Setjan 8-7 (gol), Viorel Neacşa 8-8 (gol), Avel Tarjanov 9-8 (gol), Dragoş Niţu 9-9 (gol), Ilia Mun 10-9 (gol), Saron Chirică 10-10 (gol), Andrei Mironov 10-10 (bară), Mircea Popa 10-10 (ratare - a apărat Daniar Togaibaev), Aleksandr Ruşinas 11-10 (gol), Andrei Nemiţanu 11-11 (gol), Bakir Dikanbaev 11-11 (ratare - pe lângă), Gabriel Dumitraşcu 11-11 (ratare - a apărat Aleksandr Ruşinas), Evgheni Biriukov 11-11 (ratare - a apărat Dragoş Niţu), Bogdan Covaci 11-12 (gol).

România a înregistrat următoarele rezultate la CM 2023: 10-1 cu Sudanul, 3-2 cu Spania, 0-0 cu SUA, în grupă, 7-0 cu Thailanda în optimi, 2-0 cu EAU în sferturi, 3-0 cu Ungaria în semifinale, 12-11 la loviturile de departajare (2-2, după prelungiri) cu Kazahstanul în finală.

Kazahstanul, campioană europeană în 2016, a învins semifinale formaţia Azerbaidjanului, deţinătoarea titlului european, cu scorul de 3-2.

În 2018, România a învins Kazahstanul cu 3-1 la loviturile de departajare în semifinalele EMF EURO. Tricolorii au învins Kazahstanul cu 3-2 şi în 2017, în faza grupelor Campionatului European.

România, care a jucat treia semifinale mondiale consecutive, avea două medalii de bronz la Cupa Mondială din trei participări, în SUA (2015) şi Australia (2019). Trofeul de campioană mondială era singurul titlu major care lipsea din vitrina naţionalei, încununată în trecut de şase ori campioană europeană (2010-2015) şi vicecampioană la ultimele două ediţii ale EMF EURO (2018 şi 2022).

Lotul României la WMF WORLD CUP 2023

Portari:

Ionuț Neacșa – 34 ani (Nova Vita Târgu Mureș)

Dragoș Nițu – 28 ani (Reggio Liriada Brașov)

Laszlo Klein – 47 ani (Nova Vita Târgu Mureș)

Jucători:

Vasile Pop – 32 ani (Sam Vig CCM Bistrița)

Mircea Popa – 35 ani (Juventus Sibiu)

Andrei Balea – 30 ani (Nova Vita Târgu Mureș)

Mircea Ungur – 34 ani (Nova Vita Târgu Mureș)

Andrei Nemițanu – 30 ani (Glissando Timișoara)

Vlad Mocanu – 24 ani (Premier Iași)

Bogdan Covaci – 34 ani (Sam Vig CCM Bistrița)

Andrei Ferik – 25 ani (Bad Boys Oradea)

Saron Chirică – 30 ani (Old Boys București)

Marius Balogh – 23 ani (Bad Boys Oradea)

Andrei Șumălan – 29 ani (Bad Boys Oradea)

Gabriel Dumitrașcu – 23 ani (Chedra TAX Ploiești)

Alex Borceanu - 38 ani (Ajax Dulcisimo Galați)

Staff:

Virgil Bejenaru – antrenor

Laszlo Klein – antrenor secund

Dan Ștefan Cojocaru – manager

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.