Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Se înființează Comisia pentru legile siguranței naționale: se schimbă serviciile secrete

vox.publika.md
servicii spion top secret

Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au dat undă verde pentru înființarea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului privind analizarea și actualizarea cadrului normativ cu incidență în domeniul securității naționale. Această Comisie a fost anunțată de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu și va fi condusă de Claudiu Manda și Gabriel Vlase.

”Am vorbit despre un proiect de modificare a legilsaţiei privind securitatea naţională. (...) Sperăm să obţinem şi acceptul ”ALDE să înfiinţăm o comisie specială, săptămâna viitoare, miercuri, pentru a porni procesul privind legislaţia securităţii naţionale, a declarat, luni, Liviu Dragnea.

Acesta a confirmat că se vor ocupa, de identificarea actelor normative care trebuie modificate, Gabriel Vlase şi Claudiu Manda.

Preşedintele PSD a mai spus că este vorba de circa 15 legi care vizează domeniul.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a susţinut, luni, că este utilă o comisie specială pentru legile pe siguranţă naţională, motivând că acestea trebuie puse în acord cu noile realităţi politice şi cu ameninţările la care ţara noastră trebuie să facă faţă.

„Cred că e util să avem o comisie care să analizeze propunerile de modificare legislativă, având în vedere că sunt multe legi care datează, cred că de la începutul anilor ’90, şi ele trebuiesc puse în acord cu noile realităţi politice şi cu noile ameninţări la care România, la fel ca şi alte ţări din Uniunea Europeană şi membre NATO, trebuie să facă faţă”, a precizat, Tăriceanu, la Parlament.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.