Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Se RENUMĂRĂ voturile în scrutinul prezidenţial din SUA: Primul stat care ia o astfel de decizie

Brendan Smialowski/Agence France-Presse — Getty Images
trump biden

Statul american Georgia va renumăra buletinele de vot exprimate în scrutinul prezidenţial, în contextul în care diferenţa dintre Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, şi preşedintele Donald Trump este foarte mică.

"Cu o diferenţă atât de mică, în Georgia se vor renumăra voturile", a anunţat secretarul de stat Brad Raffensperger, responsabil de afaceri interne. Potrivit oficialului citat, procedura de renumărare va avea loc după rezultatul final şi ar putea dura cel puţin câteva zile.

Citește și: Atac de ultimă oră al lui Gheorghe Piperea: Justiția nu poate dispune suspendarea gravelor restricții de drepturi impuse de Aradat, pe motiv de epidemie

Joe Biden are acum un avans de peste 1.000 de voturi, după numărarea a peste 99% din buletinele de vot din Georgia, scrie mediafax.ro.

Echipa lui Donald Trump solicită renumărarea voturilor în toate statele decisive pentru rezultatul scrutinului prezidenţial.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Oamenii nu înțeleg, specialiștii nu le explică, nici guvernul. Nu e suficient să ai masca pe gură, poate doar să te protejezi pe tine’

În cazul în care Joe Biden va câştiga statul Pennsylvania, nu va mai avea nevoie de Georgia pentru a obţine cele 270 de voturi în Colegiul electoral federal necesare pentru a deveni preşedinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.