Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Statul Islamic a revendicat atacurile asupra creștinilor din Egipt

Ultima Ora breaking news

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atacurile comise duminică asupra a două biserici creştine din Egipt şi soldate, conform unui bilanţ provizoriu, cu 36 de morţi şi peste o sută de răniţi, relatează agenţiile internaţionale de presă.

'Echipe ale Statului Islamic au condus atacurile împotriva a două biserici, la Tanta şi Alexandria', a anunţat agenţia de propagandă a SI, Amaq, într-un comunicat distribuit pe reţelele de socializare, potrivit Agerpres.

Vezi și: Explozie PUTERNICĂ la o biserică din Egipt: Zeci de victime / FOTO & VIDEO

Vezi și: BREAKING NEWS - Un alt atac sângeros a avut loc în Egipt: 39 de VICTIME / FOTO & VIDEO

În ambele atacuri s-a produs o explozie în incinta bisericilor, cel puţin în cazul celui de-al doilea atentat autorităţile confirmând că a fost executat de un terorist kamikaze care şi-a detonat centura explozivă. 

Primul atac a vizat o biserică creştină coptă din oraşul Tanta, situat în Delta Nilului, bilanţul victimelor fiind până în prezent de 25 de morţi şi 78 de răniţi. 

Al doilea atac a fost comis câteva ore mai târziu împotriva bisericii creştine Sfântul Marcu din oraşul Alexandria, ultimul bilanţ al victimelor fiind de 11 morţi şi 35 de răniţi. Papa Teodor al II-lea al Alexandriei a participat la slujba din această biserică şi a plecat de acolo cu puţin timp înaintea deflagraţiei. 

Aceste atentate asupra bisericilor creştine din Egipt survin cu trei săptămâni înaintea vizitei pe care Papa Francisc o va efectua în această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.