Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: Tensiunea escaladează între SUA și Rusia după discursul lui Putin – Moscova l-a convocat pe ambasadorul american Lynn Tracy

rusia sua

Ministerul rus de Externe l-a convocat marți, 21 februarie, pe ambasadorul american la Moscova, Lynn Tracy, transmite Ministerul rus de Externe.

Se remarcă implicarea tot mai mare a Statelor Unite în „ostilități” de „partea regimului de la Kiev”, a precizat Ministerul rus de Externe.

"În nota de protest transmisă ambasadorului, se subliniază faptul că pomparea de arme către Forțele Armate ale Ucrainei, precum și transferul desemnărilor de ținte pentru atacuri asupra infrastructurilor militare și civile ruse, dovedesc în mod clar inconsecvența și falsitatea declarațiilor părții americane că Statele Unite nu sunt parte la conflict", a adăugat ministerul. "În acest sens, ambasadorului i s-a spus despre natura contraproductivă a cursului agresiv actual al Statelor Unite de a aprofunda confruntarea cu Rusia în toate direcțiile", a adăugat Ministerul rus de Externe.

Implicarea în Ucraina

Statele Unite trebuie "să ia măsuri care să implice retragerea echipamentelor militare și americane-NATO, precum și încetarea activității anti-ruse ostile", transmite partea rusă.

Anunțul Moscovei a fost făcut după ce luni președintele SUA a efectuat o vizită la Kiev. De asemenea, în discursul său de marți, Vladimir Putin a criticat extinderea NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.