Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: UDMR continuă negocierile cu PSD si PNL / solicitările avute de maghiari

M. C.
Foto Facebook
kelemen hunor kelemen udmr

UDMR a decis să continue negocierile cu PSD și PNL pentru formarea noului Guvern, transmit sursele noastre.

Consiliul permanent al UDMR a decis, vineri, să mandateze echipa de conducere să continue negocierile cu Partidul Național Liberal si Partidul Social Democrat, pentru identificarea unei soluții care să permită continuarea coaliției actuale.

De precizat că reprezentanții UDMR vor portofoliul de la Dezvoltare, însă dacă ceilalți nu vor accepta, vor fi mulțumiți și cu alte variante convenabile pentru ei.

Daca o soluție convenabilă nu va fi găsită, ieșirea din Coaliție și neintrarea în viitorul Guvern rămâne o variantă luată în calcul.

Reamintim că în cursul negocierilor de până acum s-a discutat inclusiv despre alte ministere care ar putea fi cedate UDMR - ex. MIPE (fondurile europene deținut de liberali) sau Cultura (deținut de PSD)... sau orice altă variantă la care s-ar putea ajunge.

În cazul unui acord UDMR va rămâne cu o poziție de vicepremier, Ministerul Mediul și un al doilea portofoliu care urmează să fie convenit.

Ce a spus PNL

Secretarul general al PNL, Lucian Bode a declarat vineri că dacă coaliţia rămâne în formula de 18 ministere, UDMR va avea două ministere şi vicepremier, PNL va avea opt ministere, vicepremier şi SGG, iar PSD va avea opt ministere, premier, vicepremier şi cancelarul guvernului. El a mai arătat că, dacă pe cele două ministere care revin UDMR se agreează o formulă unanim acceptată şi de PSD, şi de PNL, stau la masă. ”Dacă nu, este decizia domniilor lor”, a conchis Bode.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.