Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Zeci de localități din 3 JUDEȚE au rămas fără curent

www.magnanews.ro
energie electrică

Un număr de 34 de localităţi din judeţele Iaşi, Botoşani şi Suceava nu sunt alimentate, marţi seară, cu curent electric, din cauza gheţii depuse pe liniile electrice, dar şi a copacilor căzuţi peste acestea, anunță news.ro.

Potrivit conducerii Delgaz Grid, în ultimele două zile, zeci de localităţi din judeţele din Moldova, în special din mediul rural, au rămas fără energie electrică, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

"Gheaţa depusă pe liniile electrice aeriene, dar şi copacii căzuţi peste acestea, au provocat numeroase avarii în reţelele de distribuţie din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui, în special în zonele rurale. De ieri (luni – n.r.), echipele de intervenţie ale companiei noastre şi ale contractorilor acţionează în teren pentru restabilirea distribuţiei energiei în zonele afectate de avarii. Electricienii au înlocuit stâlpi, elemente de izolaţie şi susţinere şi au reîntregit conductoarele rupte sub greutatea gheţii şi din cauza vântului. Până la această oră, în urma intervenţiilor a fost restabilită alimentarea în toate localităţile din judeţele Bacău, Neamţ şi Vaslui, iar în continuare acţionăm pentru reluarea distribuţiei energiei electrice în 34 de localităţi din judeţele Botoşani, Iaşi şi Suceava”, se arată într-un comunicat al companiei Delgaz Grid.

Citește și: Nicolae Robu iese la rampă: ‘Am fost mereu alături de studenți în lupta lor pentru gratuitate pe mijloacele de transport public’

Reprezentanţii companiei atrag atenţia că în unele zone conductoarele sunt rupte şi există pericolul de electrocutare.

Totodată, stâlpii avariaţi, aflaţi într-un echilibru precar, pot cauza accidente grave.

Echipele Delgaz Grid şi ale firmelor contractoare lucrează în continuare pentru remedierea defecţiunilor şi reluarea alimentării cu energie electrică în cel mai scurt timp posibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.