Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima şansă pentru evitarea blocajului în Sănătate: Discuţii cruciale între Guvern şi sindicate

protest sanitas pv

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, va avea miercuri o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din domeniul sanitar, pentru a discuta despre scăderile salariale apărute în urma aplicării Legii salarizării.

"Miercuri, 2 mai, mă întâlnesc cu sindicatele. Prim-ministrul a format acel grup de lucru, alcătuit din manageri ai diverselor instituţii din subordinea comunităţilor locale sau a Ministerului Sănătăţii, care au prezentat un set de propuneri - nu vreau să le spun acum - şi care vor putea rezolva parţial, prin lege, partea de suplimentare a celor care au pierdut în urma aplicării legii (...). În toată această perioadă, am discutat cu foarte mulţi manageri. Da, există această constrângere din lege. Dar unii au găsit soluţii, alţii vor aplica soluţiile pe care le-am propus inclusiv eu, în calitate de ministru. Nu dorim să fie scăderi salariale", a afirmat ministrul, după ce a vizitat Spitalul din Pucioasa, potrivit Agerpres.

Vezi şi: Cauzele amorţirii degetelor de la mâini: Ce avertisment lansează specialiştii

Sorina Pintea a menţionat că în ultimele luni a avut 28 de întâlniri cu sindicatele, pentru a identifica soluţii la problema scăderilor salariale.

"Am declarat în nenumărate rânduri: noi aplicăm legea. Pentru cei cărora nu le-a crescut salariul la nivelul lui 2022, aplicându-se un regulament de sporuri diminuat faţă de regulamentul care se aplica până la 1 martie, categoric au fost scăderi de venituri. Nu ni le dorim. În aceste ultime luni, m-am întâlnit de 28 de ori cu sindicatele, tocmai ca să găsim soluţii. Toată lumea ştia, din iulie 2017, de când s-a publicat legea, că va trebui să avem o încadrare în acel 30%", a precizat ministrul sănătăţii.

Vezi şi: Fumatul ‘la mâna a treia’: Ce este şi cum îţi distruge creierul şi ficatul, chiar dacă nu intri în contact cu fumul/ STUDIU

„Miercuri aşteptăm să se întâmple ceea ce ne aşteptăm de peste un an de zile, să înţeleagă că trebuie eliminat plafonul de 30% şi să reîncerce aducerea unui nou regulament de sporuri, astfel încât spitalele de gradul 1 şi spitalele de urgenţă să beneficieze de sporurile cele mai mari şi de acolo să meargă către spitalele orăşăneşti sau comune”, a declarat, pentru agenţia de presă Mediafax, preşedintele Federaţiei Sanitas Bucureşti, Viorel Huşanu. Totodată, Huşanu a spus că speră că la negocierile de miercuri vor fi prezenţi şi reprezentanţii ministerelor Muncii şi Finanţelor.

Aproximativ 10.000 de angajaţi din sănătate au protestat, săptămâna trecută, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de reducerile salariale cauzate de plafonarea sporurilor. Sindicaliştii reamintesc că dacă nu se va rezolva problema veniturilor, atunci vor începe o grevă de avertisment, pe 7 mai, şi grevă generală pe data de 11 mai. Aceştia susţin că sunt scăderi salariale în domeniu cuprinse între 500 şi 1.100 de lei.

Vezi şi: Trucul care te ajută să mănânci pâine FĂRĂ să te îngrași .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.