Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

„Ultima ţigară a lui Fondane” de Cătălin Mihuleac, 13 microromane narcotice lansate la Bookfest

ultima tigara

Vineri 3 iunie, la ora 18, în cadrul târgului Bookfest, grupul editorial „Polirom – Cartea Românească” vă invită să luaţi parte la lansarea ultimului volum semnat de cunoscutul prozator Cătălin Mihuleac.

„Ultima ţigară a lui Fondane” este un pachet care conţine 13 microromane narcotice, având ca fir conducător Holocaustul românesc şi variatele sale faţete. Vor prezenta Mirjam Bercovici (94 de ani, supravieţuitoare a deportărilor în Transnistria) şi consilierul prezidenţial Andrei Muraru, doctor în istorie cu o teză care atinge subiectul.

Savuroase, surprinzătoare în balansul lor continuu de la tristeţe la veselie, de la moarte la viaţă, de la resemnare la speranţă, cele 13 microromane îmbină într-un dozaj misterios ficţiunea cu realitatea istorică. Ele trebuie inhalate împreună cu “America de peste pogrom”, romanul best-seller al lui Cătălin Mihuleac, inspirat din Pogromul din Iaşi - de la care se împlinesc anul acesta 75 de ani -, pentru a căpăta o imagine fidelă a Holocaustului pe meleagurile noastre.

Printre personajele principale ori secundare ale volumului - fiecare în ipostaza de victimă, călău ori simplu figurant -, îi vom reîntâlni pe Benjamin Fondane, Marilyn Monroe, Gheorghe Gheorghiu-Dej, Adolf Eichmann, Emil Cioran, primarul Cernăuţiului Traian Popovici ori lingvistul Leon Volovici, cel care a descoperit jurnalul lui Mihai Sebastian… Nu lipseşte cuplul Billy Wilder - I.A.L. Diamond, autor al celebrei comedii cinematografice „Some like it hot”, proiectată la noi sub titlul „Unora le place jazz-ul”.

Tot acest design caracterial este reliefat de Cătălin Mihuleac printr-un stil seducător - melanj de rigoare lingvistică și documentară – în care se disting comicul de limbaj şi situație, tandrețea şi finețea în redarea și decriptarea comportamentelor.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.