Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima zi a lui Nicolae Ciucă la Palatul Victoria: Ce obiecte a luat cu el la plecare (FOTO)

Inquam Photos / Octav Ganea
nicolae ciuca plecare guvern

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a demisionat luni, 12 iunie, din funcția de prim-ministru, pentru a permite „rotativa” guvernamentală stabilită prin protocolul de coaliție. Ultima la Palatul Victoria a fost una intensă, cu adoptarea actelor normative necesare pentru rezolvarea crizei din educație.

De la Palatul Victoria, premierul Ciucă a mers direct la Cotroceni, pentru a-și depune demisia în fața președintelui Iohannis. La plecarea de la Guvern, liderul PNL a luat cu el obiectele pe care le-a adus la instalarea în funcție, relatează jurnalistul TVR Vlad Ungar.

„Ultima zi a premierului Nicolae Ciucă la Palatul Victoria. Icoanele și drapelele de lupta ale unităților pe care le-a avut in subordine când era cadru activ sunt obiectele cu care a venit și cu care pleacă din sediul Guvernului”, scrie Vlad Ungar pe Facebook.

Demisia lui Ciucă

Nicolae Ciucă a anunțat, luni, că demisionează din funcția de prim-ministru astfel încât să se poată face rotativa guvernamentală, așa cum a fost stabilit în protocolul coaliției de guvernare. Anunțul a fost făcut de la Palatul Victoria.

„Îmi închei activitatea ca prim-ministru. La nivelul coaliției încep procedurile pentru efectuarea rocadei”, a anunțat Nicolae Ciucă.

După anunțul oficial, Ciucă a plecat spre Palatul Cotroceni pentru a-și depune mandatul în fața președintelui României, Klaus Iohannis. Președintele l-a desemnat pe ministrul justiției, Cătălin Predoiu, în funcția de premier interimar.

Președintele PSD Marcel Ciolacu ar urma să preia funcția din fruntea Guvernului, dacă va fi desemnat de președintele Iohannis. Prima ședință a Cabinetului Ciolacu ar putea avea loc în partea a doua a săptămânii, după parcurgerea procedurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.