Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimatum rus pentru apărătorii din Mariupol: Predați orașul până dimineață și plecați vii/ Ucrainenii: Nu poate fi vorba despre predare!

Telegram
Mariupol Donetk harta

Ministerul rus al Apărării cere oficialilor din Mariupol să predea oraşul forţelor ruse până luni dimineaţă, la ora locală 5.00, relatează CNN, citând RIA Novosti. Vicepremierul ucrainean Irina Veresciuck a declarat că nu poate fi vorba despre predare.

UPDATE - Irina Versciuk a subliniat că nu poate vorba despre predare.

"Deja am informat partea rusă în legătură cu acest lucru", a declarat ea pentru Ukrainska Pravda, conform BBC.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Ministerul rus al Apărării va deschide coridoare umanitare luni şi vrea să primească un răspuns scris din partea Kievului până la ora 5:00, precizează, Ria Novosti. Agenţia de presă rusă susţine că informaţia referitoare la predarea Mariupolului se regăseşte în comentariile făcute de Şeful Centrului Naţional pentru Managementul Apărării, general-colonel Mihail Mizintsev, relatează news.ro

“Facem apel la bandiţii odioşi, responsabili pentru sute de vieţi ale oamenilor nevinovaţi şi care acum se intitulează reprezentanţi ai autorităţilor oficiale locale ale acestui oraş unic Mariupol. Suntem conştienţi că în actuala situaţie puţine depind de voi, pentru că sunteţi sub controlul deplin al batralioanelor naţionaliste, însă sperăm foarte mult ca voi, inclusiv primarul oraşului, să aveţi cel puţin ceva uman rămas în voi, cel puţin compasiune pentru civilii care v-au acordat mandatul", a declarat Mizinţev, conform RIA Novosti. În apelul făcut către oficialii oraşului să se predea, Mizinţev a declarat: "Voi aveţi acum dreptul la o alegere istorică  - dacă sunteţi cu poporul vostru sau cu bandiţii. În caz contrar, tribunalul militar care vă aşteaptă este doar un lucru mărunt pe care deja îl meritaţi din cauza atitudinii voastre  josnice faţă de propriii cetăţeni, cât şi pentru crimele teribile şi provocările deja organizate de voi". El a mai susţinut că aproape 60.000 de cetăţeni din Mariupol sunt în Rusia, “în deplină siguranţă".

Consiliul local al oraşului Mariupiol a anunţat sâmbătă că localnicii sunt duşi în Rusia împotriva voinţei lor, e către forţele ruse. "În ultima săptămână, câteva mii de locuitori din Mariupol au fost duşi pe teritoriul Rusiei. Ocupanţii au luat ilegal oameni din cartierul Livoberejni şi din adăpostul din clădirea clubului sportiv, unde se ascundeau peste o mie de oameni (majoritatea femei şi copii) de bombardamentele constante”, se arată în comunicat.

Locuitorii din Mariupol capturaţi au fost duşi în tabere unde forţele ruse le-au verificat telefoanele şi documentele, a spus consiliul oraşului, iar apoi au fost redirecţionaţi către oraşe ruseşti îndepărtate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.