Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimele declarații ale lui Remus Truică: Ce a spus despre dosarele în care este implicat

remus truica

Inculpaţii în dosarul vânzării Fermei Băneasa şi apărătorii acestora au fost prezenţi marţi la Curtea de Apel Braşov pentru proceduri în Camera Preliminară şi pentru verificarea măsurilor preventive. Procesul a început la ora 11.00 şi s-a încheiat în jurul orei 22.00, cu câteva pauze de câte un sfert de oră, urmând ca instanţa să se pronunţe miercuri pentru măsurile preventive, respectiv prelungirea sau nu cu încă 60 de zile a controlului judiciar, în care se află în prezent inculpaţii.

Înainte de intrarea în sala de judecată, Remus Truică a precizat că doreşte un singur lucru de la acest proces şi anume adevărul. "Cred că v-aţi dat seama până acum ce este cu dosarul acesta. Vreau un singur lucru, adevărul", a precizat Remus Truică. Întrebat cum este în libertate, având în vedere că timp de şase luni a fost în arest la domiciliu, Truică a spus că măsura controlului judiciar nu înseamnă libertate.

Avocatul Prinţului Paul, Liviu Turcu, a estimat că procesul pe fond va începe probabil prin lunile octombrie sau noiembrie. "Până când se începe judecata efectiv suntem în această procedură de Cameră Preliminară. Avem dreptul să contestăm rechizitoriul, probele şi aşa mai departe. Asta se întâmplă acum şi o să dureze. Azi am discutat fiecare dintre noi, apărătorii şi inculpaţii din dosar. Am pus în discuţie aceste cereri şi excepţii, urmează în zilele următoare ca instanţa să se pronunţe pe ele. Este o procedură greoaie. Urmează să fie contestate, ori noi, ori Parchetul. Aşa că tot la Înalta Curte se va ajunge. În ceea ce priveşte începerea pe fond a procesului, estimez că din toamnă, lunile octombrie, noiembrie. Este un dosar complex, vorbim de nişte persoane interesante implicate în dosar. Vorbim despre nişte infracţiuni care nu sunt simple, vorbim despre nişte prejudicii mari, nu este uşor. Adică este adevărat, procurorul acuză, este dreptul lui să acuze, iar noi trebuie să ne apărăm", a explicat, într-o pauză, avocatul Prinţului Paul.

Remus Truică, Prinţul Paul, Dan Andronic, alături de alte persoane, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în dosarul Ferma Băneasa. Remus Truică este învinuit de constituire de grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare de bani, ambele în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, iar Prinţul Paul de cumpărare de influenţă şi spălare de bani, ambele în formă continuată, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.