Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimele imagini cu Camelia Tișe în Africa, înainte de a muri de malarie. Organele i-au cedat rând pe rând/ VIDEO

observatornews.ro
camelia tise

Camelia Tişe, fina primarului Emil Boc şi fosta soţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, a murit de malarie.  Femeia, în vârstă de 47 de ani, se întorsese de două săptămâni din Zanzibar, o destinaţie aflată în topul preferinţelor românilor. Ar fi confundat simptomele bolii cu o răceală şi nu s-a dus la doctor.

Sunt ultimele imagini cu Camelia Tişe, un notar celebru în Cluj-Napoca, în timpul vacanţei din Tanzania şi Zanzibar. Fericită, zâmbitoare, în timp ce explorează insula alături de localnici.

Pe 26 ianuarie, Camelia se întoarce din vacanţa exotică. Se simte tot mai rău, dar nu ajunge la medic. În lipsa unui diagnostic şi fără tratament specific, organele îi cedează unul după altul.

Surse Observator spun că femeia ar fi murit încă de duminică. Luni, menajera a găsit-o prăbuşită în apartamentul ei din Cluj. Pentru medicii legişti este clar - cauza decesului este infecţie cu malarie în formă severă.

Soţia primarului Emil Boc, naşa de cununie a familiei Tişe, a postat un mesaj emoţionant pe Facebook

"M-ai sunat din Africa, de ziua mea, exact acum două săptămâni. Ne-am promis să ne vedem la o cafea după ce te întorci. N-a mai fost să fie."

Cel mai probabil, Camelia nu s-a gândit că suferă de o maladie atât de gravă. Simptomele malariei apar, în general, la 7 zile de la înţepătura de ţânţar.

Boala debutează exact ca o răceală - cu frisoane, dureri de cap, moleşeală, tuse. Se instalează apoi rapid convulsiile, vărsăturile, senzaţia de sufocare, iar în cele din urmă întreg organismul intră în colaps.

11 români au fost diagnositicaţi cu această boală gravă în ultimele trei luni

Şi o femeie de 55 de ani din Braşov a murit după ce a călătorit în ţara africană. Deşi a fost îngrijită la Spitalul Victor Babeş din Capitală, medicii nu au putut să o salveze. Alte două persoane diagnosticate cu malarie sunt internate în stare gravă.

În Zanzibar, rata de infectare este extrem de scăzută, iar medicii vorbeau aproape de eradicare. Însă, turiştii, care ies din resorturi pentru a descoperi şi alte locuri de pe continentul african, se pot întoarce infectaţi.

11 români au fost diagnositicaţi cu această boală gravă în ultimele trei luni şi toţi au un lucru în comun: au fost recent în vacanţă în Zanzibar şi Tanzania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.