Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimele informaţii despre starea de sănătate a lui Lech Walesa

reuters
Lech Walesa

Fostul preşedinte polonez Lech Walesa, spitalizat sâmbătă la Gdansk, în nordul ţării, pentru teste cardiace, a fost externat miercuri, însă trebuie să urmeze câteva zile de repaos şi să se abţină de la orice ieşire din casă, a anunţat biroul său, potrivit AFP, transmite agerpres.

În vârstă de 73 de ani şi suferind de tensiune ridicată, liderul istoric al sindicatului Solidaritatea, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a fost nevoit să renunţe luni la o manifestaţie de opoziţie la Varşovia.

Inevitabilul s-a produs. Un aisberg gigant S-A RUPT de Antarctica

"Acum trebuie să se odihnească, nu va merge la birou în următoarele zile", a declarat pentru AFP o colaboratoare a biroului său.

În timp ce se afla în spital, el şi-a anunţat intenţia de a participa la viitoarea manifestaţie împotriva conservatorilor aflaţi la putere, la 10 august.

Aceste manifestaţii sunt organizate ca replică la marşul lunar condus de Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului la putere, de comemorare a prăbuşirii avionului prezidenţial în 2010 la Smolensk, în Rusia, unde fratele său, preşedintele de atunci Lech Kaczynski, a murit alături de alte 95 de persoane.

Pentru adversari, aceste adunări, precedate de o ceremonie religioasă, sunt folosite de Kaczynski pentru a-şi mobiliza susţinătorii şi a-şi ataca adversarii politici de centru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.