Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimii 12 membri ai unui grup de misionari nord-americani răpiţi de o bandă în Haiti au fost eliberaţi

rapit rapire

Ultimii 12 membri ai unui grup de misionari nord-americani ţinuţi încă în captivitate de banda care i-a răpit la jumătatea lui octombrie în Haiti au fost eliberaţi, a declarat joi pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei naţionale.

"Confirmăm eliberarea a 12 persoane care rămăseseră ostatice", a declarat telefonic Gary Desrosiers, fără a putea să furnizeze mai multe detalii pentru moment.

Cinci membri ai grupului, format din cetăţeni americani şi un canadian, au fost eliberaţi anterior de banda care îi răpise, doi în noiembrie şi trei la începutul lui decembrie.

"Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru că ne-a îndeplinit rugăciunile: cei 12 ostatici rămaşi sunt LIBERI!", a reacţionat Christian Aid Ministries, organizaţia religioasă din care făceau parte, potrivit Agerpres.ro.

"Vă mulţumim pentru rugăciunile voastre din ultimele două luni. Sperăm să furnizăm mai multe informaţii imediat ce vom putea", a anunţat, pe site-ul său de internet, organizaţia cu sediul în statul american Ohio.

Pe 16 octombrie, grupul a fost răpit după o vizită la un orfelinat, în vestul capitalei Port-au-Prince, în centrul unei zone controlate de una dintre principalele bande din Haiti.

După răpirea lor, Christian Aid Ministries a anunţat că grupul numără 12 adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 48 de ani, şi cinci copii cu vârste între 8 luni şi 15 ani.

Membrii bandei "400 mawozo", care au răpit cele 17 persoane, au cerut un milion de dolari pentru fiecare ostatic, potrivit informaţiilor obţinute de AFP.

Într-un video publicat la sfârşitul lui octombrie pe reţelele sociale, şeful bandei a ameninţat că-i va executa pe ostatici.

Câteva zile mai târziu, poliţia haitiană a anunţat că a primit "dovezi că toţi ostaticii sunt în viaţă".

Haiti este clasificată drept ţară în zona roşie de către SUA, care nu le recomandă cetăţenilor ei să se deplaseze aici, în special din cauza numeroaselor răpiri "printre ale căror victime se află constant cetăţeni americani".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.