Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimul ajutor pentru Ucraina? Primește 200 de milioane de dolari din partea SUA, dar deciziile Congresului tind să conducă spre oprirea finanțării

istockphoto.com
dolari ucraina

Departamentul de Stat american a anunţat un pachet de ajutor de 200 de milioane de dolari pentru Ucraina, constând în arme şi echipamente. Departamentul de Stat avertizează însă că acesta ar putea fi printre ultimele, în absenţa unei decizii a Congresului privind suplimentarea sprijinului pentru Ucraina, scrie news.ro.

Statele Unite anunţă astăzi un nou pachet de arme şi echipamente pentru a sprijini poporul Ucrainei în timp ce îşi apără ţara şi libertatea împotriva agresiunii Rusiei.

Acest pachet oferă până la 200 de milioane de dolari în arme şi echipamente în baza tranşelor direcţionate anterior pentru Ucraina. Capacităţile oferite în pachetul de marţi includ muniţii de apărare aeriană, componente ale sistemului de apărare aeriană, muniţii suplimentare pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate, muniţie de artilerie (inclusiv 155 mm şi 105 mm), rachete de mare viteză anti-radiaţii, muniţii antiblindată, muniţie pentru arme de calibru mic. , un pachet de demolare, bariere HESCO şi piese de schimb, echipamente auxiliare, servicii, instruire şi transport.

”Statele Unite şi coaliţia a peste 50 de ţări continuă să ofere sprijin esenţial forţelor Ucrainei. Cu toate acestea, dacă Congresul nu ia măsuri pentru a acorda ajutor suplimentar, acesta va fi unul dintre ultimele pachete de asistenţă de securitate pe care le vom putea oferi Ucrainei. Continuăm să îndemnăm Congresul să promoveze interesele noastre de securitate naţională, ajutând Ucraina să se apere şi să-şi asigure viitorul – un viitor în care oamenii săi să reconstruiască şi să trăiască în siguranţă într-o democraţie rezilientă şi înfloritoare”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.