Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimul anunţ al lui Vladimir Putin: Ce se va întâmpla în Siria

putin

Organizarea de alegeri legislative în luna aprilie în Siria nu va afecta procesul destinat să pună capăt conflictului, a estimat preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit unui comunicat emis de Kremlin după o discuţie telefonică avută de şeful statului rus cu lideri europeni, informează vineri AFP.

"Rusia consideră că decizia autorităţilor siriene de a organiza alegeri legislative în aprilie 2016 este conformă actualei Constituţii siriene şi nu afectează măsurile de susţinere a procesului de pace", se menţionează în comunicatul Kremlinului. "Am luat notă cu satisfacţie că armistiţiul este respectat în general" în Siria, continuă textul, publicat după convorbirea telefonică pe care Putin a avut-o cu preşedintele francez Francois Hollande, premierul britanic David Cameron, cancelarul german Angela Merkel şi şeful executivului italian Matteo Renzi. Această încetare a luptelor 'creează condiţii pentru punerea în aplicare a procesului politic în Siria, printr-un dialog intersirian, sub egida ONU', a subliniat administraţia prezidenţială rusă.

Cei cinci lideri au convenit, de asemenea, să sporească ajutorul umanitar în Siria şi au insistat pe necesitatea 'respectării stricte a armistiţiului pentru toţi beligeranţii', dar şi pe importanţa continuării luptei împotriva organizaţiei Stat Islamic (SI) şi Frontul Al-Nosra, potrivit Kremlinului. În 22 februarie, agenţia oficială siriană de presă Sana a anunţat că pe 13 aprilie vor fi organizate alegeri legislative în Siria, unde un armistiţiu mediat de Rusia şi SUA a intrat în vigoare în urmă cu o săptămână, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.