Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimul studiu care UIMEȘTE mapamondul: Un produs anti-insecte este eficient împotriva noului coronavirus

Pinterest
coronavirus

Un produs împotriva ţânţarilor, a cărui substanţă activă provine din eucalipt, s-a dovedit eficient în neutralizarea noului coronavirus, potrivit unui studiu publicat miercuri de Ministerul Apărării britanic, relatează AFP.

Laboratorul ştiinţific şi tehnologic (DSTL) al Ministerului Apărării a fost însărcinat să evalueze activitatea antivirală a produsului anti-insecte Mosi-guard Natural, care conţine citriodiol, derivat din uleiul esenţial de eucalipt (sau eucalyptus citriodora), scrie agerpres.ro.

Citește și: Scenariu-bombă: Klaus Iohannis a început să caute urgent soluții pentru a-l da jos pe Ludovic Orban

Produsul a fost aplicat direct pe SARS-CoV-2 sub formă de picătură, precum şi pe o “piele sintetică” din latex, a declarat ministerul într-un comunicat. În ambele cazuri, produsul s-a dovedit eficient împotriva virusului.

“Studiul a avut drept scop să servească ca bază pentru alte organisme ştiinţifice angajate în cercetarea virusului şi a posibilelor soluţii”, a subliniat Ministerul Apărării.

Citește și: Se zguduie Ministerul de Interne! Un greu a fost ‘executat’! Fusese ‘decapitat’ și în mandatul lui Carmen Dan

Produsul nu se găsește în România. În prezent, nu există un tratament specific împotriva noului coronavirus şi la nivel mondial se încearcă găsirea unui vaccin sau tratament eficient împotriva COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.