Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimul studiu despre CUM se transmite virusul SARS-CoV-2 și de ce trebuie purtată masca

Inquam Photos / Octav Ganea
protest mască masca masti măști miting

Modalitatea de transmitere a virusului SARS-CoV-2 a provocat o dezbatere intensă încă de la începutul pandemiei COVID-19, dar numeroasele dovezi acumulate între timp au evidenţiat relevanţa infectărilor pe cale aeriană.

Un raport recent al Consiliului Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din Spania (CSIC), care trece în revistă literatura ştiinţifică elaborată în timpul actualei crize sanitare, analizează modalităţile de transmitere a virusului şi aminteşte că peste 200 de cercetători au cerut deja Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) să ţină cont de importanţa transmiterii pe cale aeriană, lucru acceptat de OMS, relatează luni agenţia EFE.

Citește și: BREAKING - Dana Budeanu prezintă înregistrarea VIDEO cu Nicuşor Dan. Imaginile care aruncă în aer alegerile locale în Capitală

CSIC subliniază, pe baza rapoartelor ştiinţifice, că un contact direct între persoane nu este o condiţie necesară pentru transmiterea noului coronavirus, întrucât studiile au demonstrat că virusul poate rămâne în aer timp de mai multe ore şi că păstrarea unei distanţe fizice de chiar şi un metru şi jumătate ar putea fi insuficientă pentru a evita infectarea.

Prin urmare, este subliniată importanţa aerisirii încăperilor, îmbunătăţirii sistemelor de circulare a aerului, evitarea aerului condiţionat şi folosirea măştii în spaţiile închise, scrie agerpres.ro.

Citește și: Un renumit jurnalist o desființează pe Clotilde Armand: ‘Dincolo de proces ea va deveni dușmanul meu pe viață’

Pagina web a Centrului american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) avertizează că infectarea cu noul coronavirus se produce odată cu inhalarea picăturilor sau a particulelor emise de o persoană atunci când vorbeşte, râde, tuşeşte, strănută sau chiar prin simpla sa respiraţie.

Infectarea poate surveni de asemenea prin suprafeţe contaminate după ce o persoană îşi atinge gura, nasul sau ochii, mai menţionează CDC, atenţionând însă că ''nu aceasta este principala cale de transmitere a virusului''.

Citește și: Marcel Ciolacu, lovitură pentru Guvernul Orban: Mâine vom vota în Parlament creșterea pensiilor conform legii

Această informaţie, validată deja de numeroase studii ştiinţifice, este motivul pentru care folosirea măştii a devenit obligatorie peste tot în lume şi se află la baza restricţiilor pentru adunările în spaţiile închise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.